CleverCoffee er B Corp-certificeret - Alle i og omkring CleverCoffee er med til at skabe en bedre verden. Intet mindre!
Category / News / Articles
Category / News / Articles

Ny kaffe: Simply Sustainable

Vores mest bæredygtige kaffe

Vores nyeste kaffe er én af vores mest bæredygtige kaffer til dato. Derfor er det naturligvis passende at lancere den netop torsdag den 22. april, som er International Earth Day.

 

Navnet er: Simply Sustainable

Som et kafferisteri med fokus på den allerhøjeste kvalitet, handler vi vores kaffer mellem de top 2 % af det kaffe, der bliver dyrket i verden.

En række af de kaffebønder, vi handler med, dyrker også kaffer, der ikke kommer helt op at ringe på samme cupping scores, som vores vanlige standarder. Det er stadig gode kaffer, prisen er en smule lavere og salget af kaffen hjælper kaffebonden til at få udbytte af alle marker.

Dem har vi samlet i serie af kaffer, vi kalder ”Simply”

 

Simply Sustainable er vores nyeste kaffe i denne serien, og i vores øjne er det den mest bæredygtige kaffe i vores sortiment.

Det er den til trods for, at den hverken er stemplet med certificeret økologisk eller Fairtrade. Simply Sustainable indeholder derimod et stort B og faktisk også et C. Det kan du læse mere om lige om lidt.

 

Hvor kommer Simply Sustainable fra?

Simply Sustainable kommer fra den lille kaffefarm Fazenda Santa Clara, som er en del af vores gode samarbejdspartner, kaffekooporativet Sancoffee i Brasilien.

Sancoffee er et af de eneste kaffe kooperativer i verden, som er B Corp-certificeret. En certificering, som i høj grad påvirker alle de kaffefarme, der er en del af kooperativet. Læs mere om, hvad B Corp er her: (LINK)

 

Fællesskab blandt kaffefarme

For en farm som Santa Clara er det fællesskab, som farmerne giver hinanden, én af nøglerne til at sikre en bæredygtig og rentabel produktion. De kan hjælpe hinanden og drage fordel af den effektivisering, der ligger i en større drift af for eksempel våd- og tørmøllen.

Indehaveren af Santa Clara er Paulo Afonso de Resende, og han er tredje generation af kaffefarmer. Han er vokset op på en kaffefarm og valgte efter nogle år som ingeniør at købe farmen Santa Clara, som han nu driver sammen med sin familie. Især hans datter Lilian er meget engageret i arbejdet.

 

4C Farming

Ud over Sancoffee’s B Corp-certificering, som hjælper Paulo og Lillian, har de også valgt at lade kaffefarmen certificere med ”4C Farming”. De 4 C’er står for “The Common Code for the Coffee Community”.

4C er ikke så udbredt, som eksempelvis Fairtrade eller økologi, men hvis du spørger os, burde det være det!

4C er nemlig en certificering, der er udviklet specielt med kaffe i fokus, og det er i vores øjne den mest holistiske produktcertificering i markedet. Den vægter nemlig miljø, sociale forhold og økonomi lige højt.

Du kan læse mere om 4C lige her.

 

Prisen

Da vi har handlet kaffen direkte, har vi sikret, at der ikke er gået unødvendig andele af prisen til andre end dem, som har tilført forsyningskæden værdi.

Vi har betalt en FOB pris for kaffen på $3.97/kg. I vores ører lød det FOR billigt. Vi var usikre på, om det faktisk kunne hænge sammen for kaffefarmeren med dén pris.

Det tog vi en snak med Paulo fra Santa Clara og Alan fra Sancoffee om. De har dokumenteret, at det netop på grund af de stordriftsfordele, som en lille kaffefarmer som Paulo får ved at være en del af et B Corp certificeret kaffekooperativ, at det faktisk er en god betaling for en kaffe som denne.

Vi har brugt Algrano til at være bindeleddet mellem os og Sancoffee. Algrano får en betaling på $0.81, som ligger oveni FOB prisen. Denne betaling dækker deres fortjeneste ved at håndtere skibsfragt, eksport og import samt mellemfinansiering.

Lysristet specialkaffe - passer til alle kaffebryggere

Vil du have nyheder direkte i din indbakke?

Lad os være email-venner
Intet spam. Kun goodies!

Følg os på Instagram