grønne planter, jungle

Environment

Net-zero kaffe og biodiversitet

kaffebønner molekyler

Net-zero kaffe

Som de eneste i landet kan vi tilbyde en kaffe med en dokumenteret reduktion af CO2e på mere end 90%

hvide skyer på blå himmel

Vi hjalp vores kunde med at spare +100 ton CO2 de første seks måneder - blot ved at skifte kaffe.

kaffelandskab i Colombia med skyggetræer

CSDDD, CSRD, EUDR

Lever op til ny og kommende EU lovgivning

EU har vedtaget flere nye love, som skal minimere medlemslandenes bidrag til klimapåvirkninger og social udnyttelse.

Nogle love er allerede trådt i kraft, andre er på trapperne - men allerede nu lever vi op til de nye love: CSDDD, CSRD, EUDR.

Kort sagt betyder det, at vi med vores transparente værdikæde kan dokumentere, at vores kaffe ikke har bidraget til afskovning, samt sociale problemer som børnearbejde, undertrykkelse mm.

Kaffefarmer

Få et overblik

Vi giver ro i maven

Vi har gjort din klimarapportering nemmere. Som kunde hos CleverCoffee får du fri adgang til al vores data og dokumentation. Intet er hemmeligt.

Én gang om året sender vi et overblik over jeres kaffeforbrug. Her kan I bl.a. se jeres CO2-udledninger og -besparelser, samt hvor stor en ekstra betaling kaffefarmeren har fået via jeres kaffeindkøb.

Med vores ekstensive dokumentation og transparente værdikæde kan du have helt ro i maven om jeres kaffeforbrug.

oversigt over co2-udledning på kaffe

10,19 kg. vs. 0,38 kg

Store besparelser på klimakontoen

Konventionel kaffe udleder ca. 10,19 kg. CO2 per kg. kaffe. Vores kaffe, IMPACT No. 01, udleder kun 0,38 kg. Det er en besparelse på mere end 96%.

Hvis I drikker meget kaffe på arbejdspladsen, så er der rigtig meget at spare på klimaregningen med den rigtige kaffe.

bjerglandskab med kaffetræer

Agroforestry og shade grown kaffe

Skovlandbrug

Kaffe dyrkes på mange forkellige måder - nogle mere skadelige end andre.

Med et regenerativt skovlandbrug styrker man biodiversiteten og mindsker behovet for pesticider og vandforbrug. Og faktisk bidrager det også til kaffens gode smag, da kaffebærene tager længere tid om at modne i skyggen af andre træer.

landskab

Se før- og efterbilleder

Bio Recovery Project

Alle de farme, vi arbejder med, har mange forskellige miljøtiltag som passer til netop deres udfordringer, klima og produktion.

Her kan du se før- og efterbilleder fra områderne omkring kaffefarmene hos vores brasilianske partner Sancoffee.

3TEMP setup PULS og Bentwood kaffekværn

Spar op mod 90% af energiforbruget

Energibesparende udstyr

Brygger man ansvarligt handlede kaffebønner, så produceres ca. 70% af den samlede CO2-udledning for en kop kaffe i selve brygningen.

Vi gør op med gammeldags kaffemaskiner med kedler, og giver dig mulighed for at anskaffe såkaldte boilerless kaffemaskiner - altså kaffemaskiner uden kedel.

Med boilerless kan man spare op mod 90% af energiforbruget.

Kaffe Bueno cirkulær strategi

Kaffe Bueno

Cirkulære løsninger

Siden 2021 har vi tilbudt et samarbejde med Kaffe Bueno omkring upcyling af kaffegrums.

Hvis man ikke kan andet, er kaffe udmærket som ren bioaffald. Et skridt op ad stigen, kan være et samarbejde med dygtige folk hos Kaffe Bueno. Her har jeres kunder mulighed for at få kaffegrums afhentet en gang om ugen.

Herefter omdannes det til eks. sæbe, så det kan anvendes som et cirkulært produkt. Derefter kan I købe produkterne og få jeres logo på. Kaffe Bueno, der også er B Corp-certificeret, har netop åbnet verdens første dansk kaffe-bioraffinaderi i Rødovre.

latteart i kaffekop

Ansvarlig kaffe på kontoret

Hver kop har impact

Kaffe fra CleverCoffee er en oplagt mulighed for at få jeres medarbejdere tættere på virksomhedens ansvarlige dagsorden. Og hver eneste kop gør en veldokumenteret positiv forskel.

Kaffe er tæt på den enkelte medarbejder og noget håndgribeligt i hverdagen. Nu samles kollegaerne om virksomhedens ansvarlig valg.

Kaffeløsning hos clevercoffee

Vi tilbyder:

latteart

Ekstraordinært velsmagende og ansvarlig kaffe

B Corp logo

Certificeret ansvarlighed, der giver ro i maven

CO2-neutral eller økologisk?

To kaffer med hvert sit impact

1 kg kaffepose med impact no. 01

CO2-neutrale kaffebønner fra brasilien

IMPACT No. 01

I denne kaffe finder du en rund, fyldig og sød smag med noter af chokolade og karamel. Dette er en rigtig crowdpleaser, som I nemt kan servere til enhver lejlighed.

Kaffen er verificeret CO2-neutral efter Net-Zero Standard (SBTi).

Her drikker de CleverCoffee på kontoret:

Kontakt os

Lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan vi bedst kan hjælpe jer.

Giv os et kald

+45 50 40 33 76

Mere end bare kaffe

Ekstra services som erhvervskunde

transparency report

Transparency Report

clevercoffees e-læringsplatform vist på mobiltelefon

E-læring

kommunikationsmateriale

Kommunikation

Lars Frello holder kaffesmagning

Kaffesmagning

FAQ

Ansvarlighed

Vi er fuldstændig transparente i hele vores værdikæde. Har du lyst til at dykke ned i kaninhullet, så kan du læse vores seneste Transparency Report her.

Vores B Corp-certificering er en tredjeparts garanti for, at vi er en ansvarlig virksomhed. Med certificeringen har vi dokumentation for, at vi:

1. Afhjælper fattigdom i produktionslandene

2. Øger biodiversiteten i produktionslandene

Du kan læse meget mere om vores ansvarlighed her.

Ja, det kan vi - og det gør vi meget gerne.

Hvis du blot skriver en mail til support@clevercoffee.dk og beskriver jeres nuværende kaffeforbrug, så kan vi udregne hvilken CO2-besparelse I vil få, hvis I skifter til vores kaffe.

Når man er erhvervskunde hos os, så modtager man årligt en opgørelse over, hvilke CO2-besparelser man har opnået det seneste år.

Ja, vi deler glædeligt al vores dokumentation med jer. Det inkluderer bl.a. hvilken betaling farmeren har modtaget, hvilke udledninger kaffen har medført, GPS-koordinater på kaffefarmen, så den er garanteret fri for skovrydning, og al anden dokumentation I skulle have behov for.

Oplæring og kommunikation

Ja, vi kommer gerne og hjælper med oplæring af jeres personale. På den måde kan de brygge og præsentere kaffen på den bedst mulige måde - og så er begge parter glade.

Som erhvervskunde får du også adgang til vores e-læringsplatform CleverCoffee Learn. Platformen består af en lang række kurser med tekst og video, som beskriver hvordan jeres kaffemaskine fungerer, rengøres og vedligeholdes, historier fra kaffefarmen og tips og tricks til kaffebrygning.

E-læringsplatformen fungerer som supplerende oplæring af jeres personale - men kan også tilgås fra telefonen når "hvordan var det nu lige man..."-spørgsmålene dukker op i hverdagen.

Ja, når du bliver erhvervskunde hos os så modtager du en samlet kommunikationspakke med billeder og tekster, som kan bruges på jeres kanaler til at fortælle om jeres nye kaffeløsning.

I har mulighed for at få forskellige trykte materialer tilsendt, bl.a. vores årlige Transparency Report, som er fuld af spændende artikler og flotte billeder, og som gør sig rigtig godt som en coffee table book. Den har mange kunde liggende fremme der, hvor de serverer kaffen.

Vi vil selvfølgelig også meget gerne arbejde sammen med jer om en ekstern historie - og hvis I ønsker skræddersyede kommunikationsmaterialer, så kan vi også lave det.

Vi laver meget gerne en kaffesmagning for jer - også selvom I ikke er kunde (endnu). Skriv til support@clevercoffee.dk, så kan vi arrangere en kaffesmagning enten I vores lokaler eller hos jer. Er der potentiale for et samarbejde er kaffesmagningen ganske gratis.

Det tekniske

Ja, vi hjælper selvfølgelig meget gerne med fuld installation af jeres udstyr.

Ja. Selvom vores maskiner er meget driftsikre, så kan uheldet selvfølgelig være ude. En typisk serviceaftale indebærer en reaktionstid på max. 8 timer - og vi hjælper meget gerne med både små og store udfordringer.

I kan altid fange os på telefonen, og I kan forvente at vi er tilgængelige og til stede.

Ja. På de fleste maskiner kan man med fordel lave en leasingaftale - og det er der mange af vores kunder, som prioriterer. Vilkårene for aftalen afhænger af maskinerne. Har du spørgsmål til en mulig leasingaftale, så må du meget gerne skrive til os på: support@clevercoffee.dk

Ja. Vi kan installere monitoreringsudstyr på kaffemaskinerne, så vi fra risteriet kan holde øje med jeres forbrug af kaffe og maskinernes tilstand. Dermed kan vi sikre, at der altid er kaffe på lager, og vi bliver automatisk advaret, hvis en maskine har brug for service.

Ja. Vi har gode samarbejder med andre B Corp-certificerede virksomheder, der laver både te og varm chokolade i meget høj kvalitet med en meget høj grad af ansvarlighed. På den måde kan I få en fuld løsning på hot drinks med en gennemgående sammenhæng på kvalitet og ansvarlighed.