CleverCoffee er B Corp-certificeret - Alle i og omkring CleverCoffee er med til at skabe en bedre verden. Intet mindre!
Category / News / Articles
Category / News / Articles

Vi skal have kunderne med på rejsen

Grøn Cirkulær Omstilling 

Forord af Søren Stochholm, partner og projektleder, Worldperfect

I forbindelse med det dejlige projekt Grøn og cirkulær omstilling for SMV’er (GCO) har vi i Worldperfect haft fornøjelsen af at arbejde sammen med CleverCoffee. Titlen for projektet er faktisk lidt misvisende, for CleverCoffee er allerede meget langt i omstillingen. Faktisk er man hos CleverCoffee nærmest startet bagfra og har taget aktiv stilling fra start: På baggrund af en holistisk og clever (pun intended) tilgang til begrebet bæredygtighed tænkes som udgangspunkt alle vinkler igennem, i forhold til at levere den bedste kaffe. Som kunde kan man være tryg i, at CleverCoffee har tænkt din eventuelle bekymring igennem, og du vil kunne finde et svar på det på deres website eller andetsteds. For ud over at være meget langt i omstillingen har CleverCoffee også en anden super prisværdig egenskab, som mange kunne lære meget af, nemlig en ekstrem grad af åbenhed og transparens. Hvert år udgives en rapport, der offentliggør, hvor langt man er kommet med sine tiltag, hvad man mangler, osv. Dette udkommer i den årlige transparency report, som ligger online til fri læsning. Noget, vi i Worldperfect har prædiket højt og flot om de sidste 10 år, helt tilbage fra den første bæredygtighedsrapport fra Northside Festival.

 

Med andre ord: Matchet mellem GCO, Worldperfect og CleverCoffee var rigtig godt.

 

Værktøjer der kan lede vejen 

I projektet GCO arbejder man med nogle obligatoriske værktøjer, nemlig DTU’s Bæredygtig Bundlinje Værktøj (BBV) og en forretningsmodelskabelon. Sidstnævnte er, som den slags ofte er, rigtig god til at give et godt overblik, og rigtig fin til at afrapportere et længere projekt med. Folk der har arbejdet med forretningsudvikling, kender måske Business Model Canvas, som også er en del af den obligatoriske GCO workbook.


Business Model Canvas

Førstnævnte er for mange nok lidt mere ukendt, men kort sagt er det et “excelark fra helvede”. Hvis det har øget din nysgerrighed, så kan du downloade 
Bæredygtig Bundlinje Værktøj (BBV) her. Det er en fuldstændig vanvittig og gennemarbejdet database, som kan regne alt muligt ud for dig, fx i forhold til hvor meget CO2 et givet materiale udleder i produktion, hvor meget det udleder, hvis det genbruges, genanvendes, deponeres, forbrændes osv. Et genialt værktøj til fx at få et hurtigt overblik over forskellige emballageløsningers CO2 aftryk. Og netop emballage har også været et fokusområde for dette GCO projekts, artiklen herom kan du finde nedenfor. 

 

Kundernes holdning har en effekt 

BBV’en er dygtigt lavet, og det er virkelig genialt som et dialogværktøj til at drøfte virksomheders valg og fravalg, investeringer og fremtidige CO2-afgifter. Som founder af et bæredygtighedsbureau er der dog også visse mangler ved værktøjet, som springer i øjnene, og som vi har skullet indarbejde i projektet på anden vis. Det hele handler jo i sidste ende om mennesker og adfærd. Hvis ikke kunderne kan lide en bestemt emballage, og hvis ikke de ved, hvorfor et specifikt materiale er valgt (og faktisk endda forstår baggrunden for valget), så vil de ikke vælge CleverCoffee en anden gang, og så er den lidt lavere CO2-udledning slet ikke relevant. Dette er et kæmpe dilemma, men det være en overvejelse, der er mindst ligeså vigtig at have øje for. Derfor har vi også inddraget brugertest, og vi har sat et stort fokus på, hvordan man som CleverCoffee kan kommunikere sine valg til kunderne.

Nedenfor kan du finde vejen ind til de to fokusområder der i dette GCO-projekt har haft fokus henholdsvis emballage og kaffegrums.

Læs mere om projektets indhold her

Grums og meget andet
Kaffegrums er langt mere end et restprodukt fra en god kopkaffe - det er en ressource vi skal udnytte
Grums og meget andet
Emballagestrategi
Hvilken emballage skal man vælge og hvad synes kunderne?
Vores emballage strategi

Lysristet specialkaffe - passer til alle kaffebryggere

Vil du have nyheder direkte i din indbakke?

Lad os være email-venner
Intet spam. Kun goodies!

Følg os på Instagram