El Desafio 2023

En klassiker vender tilbage

Denne måned kan vores Explorer-abonnenter se frem til en eksklusivt samgsprøve af den nye høst af El Desafio. Den er alt, hvad denne klassiker altid har været – men alligevel lidt anderledes.

Den er cremet, sød og har masser af frugtige noter. En ny høst er altid spændende er denne gang er ingen undtagelse.

kaffelandskab i Costa Rica

Familiefarmen

Café Rivense ligger på denne smukke lokation i Costa Rica. Farmen blev grundlagt tilbage i 1940’erne, og drives i dag som et rigtigt familieforetagende af Ricardo, hans far Régulo, hans mor Isabelle og hans brødre Mario, Luis og Esteban.

De har leveret kaffe til vores sortiment i flere år - blandt andet La Catarata og El Cristobal - og familiens produktion dækker over flere forskellige nøje udvalgte varieteter og processeringer.

Processering

En naturlig kaffe

El Desafio er en natural kaffe, hvilket betyder, at hele kaffebærret bliver tørret med kaffebønnen indeni. Denne type processering er god til at fremdrive en høj grad af naturlig sødme og frugtighed fra bærret til kaffen.

El Desafio kommer med nogle smagsnoter, som måske ofte antages som lidt anderledes end traditionel kaffe, men som er absolut vidunderlige.

røde kaffebær på kaffetræ

Specifikationer

Land: Costa Rica
Region: Chirripõ
Kaffesort: Villa Sarchi
Vaskestation: Cafe Rivense del Chirrpó
Proces: Natural
Dyrkningshøjde: 1550 masl
Høst: April 2023
Noter: Sød og cremet med noter af jordbær, fersken og papaya

Smagsnoter

Uimodståelig er nok en god beskrivelse af El Desafio. Den er én af vores lidt anderledes kaffer, men også en vores mest populære kaffer.

Den nye høst byder på den samme sødme og cremede kaffeoplevelse, men nu med noter af jordbær, fersken og papaya.

Vores køb

Vi har betalt kooperativet $9,09/kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $4,08/kg

I dette tilfælde har vi altså betalt 123% over markedsprisen for kaffen.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.