La Catarata
En kaffe værdig til at konkurrere med de bedste
La Catarata er kaffen, jeg konkurrerede med ved Brewers Cup i 2022 - og det er sandsynligvis min personlige yndlingskaffe nogensinde.
Dette er en helt ny høst af bønnen, jeg konkurrerede med sidste år. Smagsprofilen har ændret sig lidt siden sidste sæson, men jeg tænkte, at du måske ville nyde at brygge efter min konkurrenceopskrift fra sidste år. Lad mig vide, hvordan det fungerer for dig, og hvis du havde succes med at foretage tilretninger.
Familievirksomhed
Du kender dem sandsynligvis allerede - fordi vi elsker at tale om denne familiefarm. Denne kaffe blev produceret af Ureña-familien fra Chirriopó-regionen i Costa Rica.
Vi har et fremragende personligt forhold til familien - og vi bliver konstant overrasket over, hvor fantastisk deres kaffer smager.
Specifikationer
Land: Costa Rica
Region: Chirripõ
Kaffesort: Red Catuaí
Proces: Black honey
Dyrkningshøjde: 1600
Høst: April 2022
Noter: Sød og afbalanceret med noter af chokolade, karamel, søde figner og kirsebær.
Vores køb
Vi har betalt $9,09/kg for kaffen (FOB).
Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $4,57/kg.
Dette betyder, at vi har betalt 199% af markedsprisen for denne specifikke kaffe.
Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.
Lindys Brewer's Cup opskrift med Hario V60
18 g kaffe til 300 g vand
Kværningsgrad 700 mikroner med Bentwood kværnen
Bloom med 50 g vand
Første hældning med 125 g vand efter 45 sekunder
Anden hældning med 125 g vand efter 1:30 min
Samlet bryggetid 2:45 min
Vand ved 20 PPM - Bloom og første hældning ved 94 grader Celsius og den sidste hældning ved 92 grader Celsius