røde kaffebær

Farmerprofil

Café Rivense

Vi har et fantastisk partnerskab med Café Rivense i Costa Rica, som leverer kaffebønner til hele tre af vores premiumkaffer.

Læs om farmen her.

kaffefarmerfamilie fra Costa Rica

Mød Ureña familien

Café Rivense ligger på Mount Chirripó i Costa Rica.

Farmen blev grundlagt i 1940’erne af Ricardo Ureñas oldeforældre, men i dag drives den i bedste velgående af Ricardo, hans far Régulo og hans bror Esteban.

Den familieejede farm havde ikke meget medvind fra start, hvor faktorer som lave markedspriser, mangel på finansering og mangel på information om kaffeproduktion spillede en stor rolle for familien.

Familiens hårde arbejde bar dog frugt, og i 2019 blev et af farmens mikrolots nr. 5 i Cup of Excellence Costa Rica – hvilket var første gang, en kaffe fra Chirripó regionen endte i CoE Top 10.

Ricardo og hans familie arbejder fortsat med at producere kaffer i verdensklasse, og de eksperimenterer blandt andet med anaerobisk fermentering og andre forskellige processeringer af deres kaffe.

Costa Rica

Kaffer fra Café Rivense

Grøn produktion

Naturprojekter

hænder holder planeten

Mindre vandforureningen

På Café Rivense har de stor fokus på at forbedre en af de ellers tunge miljøforureninger ved produktionen af kaffe, nemlig vandforureningen.

De processerer deres kaffe som natural eller honey processed, hvor der ingen vand bruges. På den måde, kan de bedre passe på den omkringliggende natur.

Hvorfor handler vi direkte?

Vi handler så vidt muligt direkte med kaffefarmere, og det gælder også Café Rivense.

Det gør vi blandt andet, fordi farmerne er den vigtigste del af hele kæden fra bønne til kop. Uden deres arbejde, har vi ikke mulighed for at riste fantastiske kaffer i vores risteri, og du har heller ikke mulighed for at drikke dem.

Vi gør det også, fordi direkte handel tillader os en god dialog med farmerne. Det giver mulighed for at stille høje krav til kaffeproduktionen både nu og fremadrettet, for eksempel i form af klimavenlige tiltag.

Det er derfor også vigtigt for os at sikre, at Ricardo får den betaling for sit arbejde, som han og hans medarbejdere fortjener – og som de skal bruge for at kunne fortsætte udviklingen af disse fantastiske kaffer.

Når vi handler og kommunikerer direkte, er vi – og du som kunde – med til at garantere, at en større del af fortjenesten for det hårde arbejde går til plukkerne og ejerne af kaffefarmene.

kaffelandskab i Costa Rica
kaffefarmer blandt kaffetræer med kaffebær
små kaffetræer klar til plantning
kaffefarmerfamilie på besøg i risteri i Fillerup

Besøg i risteriet

I december 2021 fik vi besøg af Ureña familien i risteriet i Odder. Både Ricardo Ureña – som til dagligt leder Café Rivense – og hans far og bror havde taget turen til Danmark for at tale med os om kaffe og styrke vores partnerskab.

Ricardo fortæller om sin kaffefarm

kafferfarmer fra Costa Rica i risteriet i Fillerup

Videoen og interviewet er fra vinteren 2021, da Ricardo, Esteban og Regulo besøgte os her i Odder.