Mød Ureña familien
Café Rivense ligger på Mount Chirripó i Costa Rica.
Farmen blev grundlagt i 1940’erne af Ricardo Ureñas oldeforældre, men i dag drives den i bedste velgående af Ricardo, hans far Régulo og hans bror Esteban.
Den familieejede farm havde ikke meget medvind fra start, hvor faktorer som lave markedspriser, mangel på finansering og mangel på information om kaffeproduktion spillede en stor rolle for familien.
Familiens hårde arbejde bar dog frugt, og i 2019 blev et af farmens mikrolots nr. 5 i Cup of Excellence Costa Rica – hvilket var første gang, en kaffe fra Chirripó regionen endte i CoE Top 10.
Ricardo og hans familie arbejder fortsat med at producere kaffer i verdensklasse, og de eksperimenterer blandt andet med anaerobisk fermentering og andre forskellige processeringer af deres kaffe.
Grøn produktion
Naturprojekter
Hvorfor handler vi direkte?
Vi handler så vidt muligt direkte med kaffefarmere, og det gælder også Café Rivense.
Det gør vi blandt andet, fordi farmerne er den vigtigste del af hele kæden fra bønne til kop. Uden deres arbejde, har vi ikke mulighed for at riste fantastiske kaffer i vores risteri, og du har heller ikke mulighed for at drikke dem.
Vi gør det også, fordi direkte handel tillader os en god dialog med farmerne. Det giver mulighed for at stille høje krav til kaffeproduktionen både nu og fremadrettet, for eksempel i form af klimavenlige tiltag.
Det er derfor også vigtigt for os at sikre, at Ricardo får den betaling for sit arbejde, som han og hans medarbejdere fortjener – og som de skal bruge for at kunne fortsætte udviklingen af disse fantastiske kaffer.
Når vi handler og kommunikerer direkte, er vi – og du som kunde – med til at garantere, at en større del af fortjenesten for det hårde arbejde går til plukkerne og ejerne af kaffefarmene.
Besøg i risteriet
I december 2021 fik vi besøg af Ureña familien i risteriet i Odder. Både Ricardo Ureña – som til dagligt leder Café Rivense – og hans far og bror havde taget turen til Danmark for at tale med os om kaffe og styrke vores partnerskab.
Besøg i risteriet
Lindy og Ricardo afholdte et åbent event i vores daværende kaffebar, hvor der blev snakket om detaljer i kaffebranchen og ansvarlig produktion.
Trods kulturelle forskelle, var det tydeligt, at vi var fælles om én mission:
At servere virkelig god kaffe.
Ricardo fortæller om sin kaffefarm
Videoen og interviewet er fra vinteren 2021, da Ricardo, Esteban og Regulo besøgte os her i Odder.