Wildan Mustofa

Indonesiske nuancer

Denne kaffe er noget helt særligt. Det er sjældent, vi får mulighed for at smage en så kompleks kaffe - især fra Indonesien. Vi var forbløffede over, hvor mange forskellige smagsnuancer og aromaer vi oplevede på cupping-bordet, da kaffen kølede af.

Fra søde tropiske frugter som papaya eller nektariner til bær som hindbær og solbær har denne kaffe endda en frisk smag af lemonade. Og med en afbalanceret undertone af urter og sød krydret smag, er denne kaffe unikt velsmagende.

kaffefarmer tørrer kaffe

Frinsa Estate

I 2010 startede Wildan Mustofa og hans kone Atieq Mustikaningtyas kaffeprojektet, der senere skulle udvikle sig til deres gård, Java Frinsa Estate. Med en ekstraordinær fokus på kvalitet har Wildan Mustofa formået at skille sin gård ud fra mængden. Han er virkelig en af de ledende skikkelser i Indonesiens specialkaffebevægelse.

Mens de fleste kaffer i Indonesien traditionelt behandles med den våde-hulled metode, anvender de hovedsageligt den fuldt vaskede proces på Frinsa Estate, hvilket resulterer i en langt sødere, renere og mere transparent kopprofil.

Bemærkelsesværdigt er Frinsa Estate en af de få gårde i Indonesien, der fokuserer på at sælge enkeltvarietetskaffe. De er også førende inden for eksperimenter med moderne forarbejdningsmetoder, såsom brug af bakterier som lactobacillus eller forskellige typer gær i gæringsprocessen.

Vores første

Indonesiske kaffe

Gennem årene har vi udforsket mange forskellige oprindelser, men aldrig Indonesien. Dette skyldes simpelthen, at vi aldrig har fundet, at kvaliteten af indonesiske kaffer var på højde med kaffer fra Afrika eller Central- og Sydamerika. Dette er bestemt ikke tilfældet med denne kaffe.

Men vi udforsker ikke kun en ny oprindelse, men også nye varianter. Varianterne har tydeligt indonesiske navne, selvom de genetisk er lignende mange varianter, der findes i Central- og Sydamerika. For eksempel er Borbor-varianten en krydsning mellem en Timor-hybrid og Bourbon - ikke ulig noget, du måske ville finde i Colombia.

røde kaffebær på kaffetræ

Specifikationer

Land: Indonesien
Region: Sindangkerta, West Java
Kaffesort: Borbor, Lini S, Ateng super, Timor, Sigarar Utang, P88
Proces: Vasket
Dyrkningshøjde: 1300-1500
Høst: September 2022
Noter: Papaya, lemonade og mælkechokolade

månedens kaffe wildan mustofa markedpris $3,45/kg, CleverCoffee har betalt $9,41/kg, 272% over markedsprisen

Vores køb

Vi har betalt $9,41 pr. kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $3,45 pr. kg.

Dette betyder, at vi har betalt 272% af markedsprisen for denne specifikke kaffe.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.

verdenskort tegning

Sprænger rammerne

Indonesiske kaffer hører til en helt anden kategori inden for kaffeindustrien. 75% af landets produktion er af arten Coffea Canephora, også kendt som Robusta (dvs. ikke C. Arabica), som generelt producerer kaffer af lavere kvalitet. De fleste af disse kaffer bruges i forarbejdede produkter som instantkaffe eller dåsekaffe.

Indonesiske kaffer har ikke det bedste ry i specialty kaffeindustrien. De er generelt kendt for deres jordagtige og urene smag, men er alle indonesiske kaffer virkelig sådan?

Med denne kaffe ønskede vi at fremhæve en ekstrem ren og velsmagende kaffe fra Vestjava - og dermed bryde med alle forventninger om, hvordan indonesisk kaffe smager.