La Higuera
Økologisk fra Peru
Det er igen den tid på måneden, hvor vi har fornøjelsen af at præsentere dig for en fantastisk kaffe. Denne gang er det en økologisk kaffe fra Peru.
Smagen af denne kaffe er sød med en fløjlsblød tekstur. På cupping-bordet fremstår den smukt med karaktertrækkene fra en velproduceret vasket Bourbon. Kaffen er transparent og har en blød smag af mælkechokolade samt frugtnoter af tranebær og gul blomme, som virkelig får den til at skille sig ud.
Vi mener, at La Higuera er et fremragende eksempel på, hvor skøn en økologisk kaffe fra Peru kan være, og vi er utroligt spændte på at dele den med dig!
Kaffefarmen
Denne kaffe kommer fra 10-15 producenter omkring landsbyen kaldet La Higuera i distriktet Colasay. Dette område er interessant på grund af sine smagsprofiler og potentiale.
Mange af farmerne er begyndt at plante Bourbon-træer, som udgør den overvejende del af denne kaffe, selvom området også dyrker varianter som lokal Caturra og Catuai.
De små gårde er alle økologisk certificeret. Ved at samle deres kaffe af høj kvalitet kan de akkumulere nok til at eksportere internationalt.
Specifikationer
Land: Peru
Region: Colasay
Kaffesort: Bourbon, Caturra, Catuai
Proces: Vasket
Dyrkningshøjde: 1800-2200
Høst: Oktober 2022
Noter: Sød og fløjlsblød med nuancer af gul blomme, tranebær, honning og mælkechokolade.
Vores køb
Vi har betalt $7,72 pr. kg for kaffen (FOB).
Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $3,51 pr. kg.
Dette betyder, at vi har betalt 120% over markedsprisen for denne specifikke kaffe.
Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.