Top Mutitu

Juicy kenyaner

Vi har hørt jer - siden vi løb tør for Ruarai, har vi også savnet en kenyansk kaffe. For at rette op på det, bringer vi en gammel favorit tilbage.

Top Mutitu har masser af sødme, der minder om mango, nogle velkendte solbær og et strejf af lime. Kaffen har en høj smagsintensitet og en virkelig dejlig krop - samtidig med at den opretholder transparens og balance.

kaffefarmere ved tørresenge med kaffe tørrende i solen

Siden 1963

Kvalitet og omhu

Mutitu Coffee Factory ligger i Kirinyaga-området ved foden af Mount Kenya.

Vaskestationen blev bygget i 1963, men i de senere år har de arbejdet hårdt for at hæve kvaliteten af deres kaffe til det absolut højeste niveau.

For nylig har vaskestationen ændret produktionen for at sikre områdets vandforsyning.

Bønderne planter også træer som banan og macadamia ved siden af deres kaffebuske for at sikre skygge, fremme biodiversitet og drage fordel af den ekstra afgrøde.

røde høstede kaffebær

Specifikationer

Land: Kenya
Region: Kirinyaga
Kaffesort: SL-28, SL-34, Batian, Ruiru 11
Proces: Dobbeltvasket
Dyrkningshøjde: 1420
Høst: January 2022
Noter: Mango, solbær og et strejf af lime

månedens kaffe, top mutitu, markedpris $4,66/kg, CleverCoffee har betalt $11,75/kg, 254% over markedsprisen

Vores køb

Vi har betalt $11,75/kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $4,66/kg.

Dette betyder, at vi har betalt 254% af markedsprisen for denne specifikke kaffe.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.

To kaffefarmere med en stor bunke af friskhøstede kaffebær

Et brud med traditioner

Mutitu Coffee Factory, hvor Top Mutitu produceres, blev skabt af behovet for lokalt samarbejde. De små kaffefarmere i det nærliggende område - mere end 1200 af dem - står sammen for at sikre retfærdige betalinger og kæmper imod risikoen for at blive snydt af mellemmænd.

Vaskestationen, der ledes af Saweri Karimi, sørger for, at de små kaffefarmere får betaling, så snart de leverer deres kaffebær, i stedet for at vente, indtil kaffen er klar - som det er traditionen i Kenya.

De drager også fordel af andre aspekter ved at samarbejde, såsom at dele viden om landbrug og jordforvaltning.