Misiones Bourbon

En lækker colombiansk Bourbon

Vi starter året stærkt ud med en lækker natural Bourbon-kaffe fra vores ældste direkte handelspartner, Luis Fernando Lloreda ved Hacienda Misiones i Colombia.

Gennem årene har vi smagt forskellige kaffer fra dem, men de har alle været vaskede kaffer. Det er første gang, at vi får en natural kaffe fra deres gård – og vi er meget imponerede over den renhed og sødme, de har opnået.

Bourbon-sorten

Det centrale Colombia, hvor gården ligger, har et højt fugtighedsniveau. Det gør det ret udfordrende at lave natural kaffe, da det kræver en del arbejde for at undgå fordærv og mug. Derfor er vi imminent imponerede over deres flotte stykke arbejde med denne kaffe.

Bourbon er en af grundpillerne i de moderne specialkaffesorter. Franske missionærer bragte varianten fra Yemen til Bourbon-øen (nu kaldt Réunion), hvorfra den fik sit navn.

I midten af ​​1800-tallet blev sorten ført til Central- og Sydamerika. Den er forælder til mange sorter, f.eks. Caturra og Catuai, som nu faktisk er mere populære end selve Bourbon. Bourbon er kendt for at have masser af sødme og lækker frugtsmag, der varierer i intensitet afhængigt af oprindelse og forarbejdningsmetode.

Aroma og smag

I de seneste år har vi set en tendens til at producere rene, natural kaffer. Det er tydeligt, når vi smager vores natural etiopiske kaffe, Sookoo Qabballe, som næsten minder om en vasket etiopisk kaffe, men det er også meget tydeligt i denne natural bourbon. Meget lidt 'funk', men med masser af frugtsmag.

Kaffens aroma er sød og let frugtig. Den har noter af jordbærsyltetøj, tørrede æble i skiver, røde bolsjer og sukkerkager.

Kaffen i sig selv er sød, frugtig og velafbalanceret, og den har noter af jordbærsyltetøj, cantaloupe, gule blommer og sukkerrør.

Specifikationer

Land: Colombia
Region: Cundinamarca
Producent: Luis Fernando Lloreda, Hacienda Misiones
Kaffesort: Bourbon
Proces: Natural
Dyrkningshøjde: 1600-1800 moh
Høst: 2023
Noter: Jordbærsyltetøj, cantaloupe melon, mirabella og sukkerør.

Vores køb

Vi har betalt $13.35 pr. kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $3.50 pr. kg.

Dette betyder, at vi har betalt 280% over markedsprisen for denne specifikke kaffe.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.

Sebastians guide

Bryg en lækker kaffe

Vi anbefaler at brygge Misiones Bourbon efter vores opskrift for optimal sødme, balance og kompleksitet. Vi anbefaler, at du bruger en forlænget 'bloom' og ikke kværner for fint, men du er velkommen til at eksperimentere med variablerne.

Det skal du bruge
24g kværnet kaffe (30 klik på Comandante eller 850 microns)
400g filtreret vand / 95°C

Pour-over guide
Start timeren og hæld 60g vand op, så kaffen bloomer/bobler
Ved 1:30 hæld op til 400g vand på cirka 1 minut

Kaffen skulle være færdig efter 3 til 4 minuter baseret på din kværn og kværnniveau.

Velbekomme!

Forsæt med at læse