José Mauricio

Enestående kaffe fra Honduras

Denne måned præsenterer vi en exceptionel mikco-lot fra José Mauricio, en tredje-generations kaffefarmer i den vestligste region af Ocotepeque, Honduras.

José driver farmen Finca el Encinon, som blev grundlagt af hans bedstefar, sammen med sin familie. Det er en gård på 2,5 hektar beliggende i en højde på 1482 meter over havets overflade.

José er en del af kooperativet CAFESMO, vores handelspartner gennem mange år.

Billede af kaffeproducenten José Mauricio med natur i baggrunden.

Kaffe fra Honduras

Honduras har fordoblet sin kaffeproduktion i løbet af det seneste årti og rangerer som verdens fjerdestørste eksportør, primært drevet af de 110.000 småbønder, der håndterer en gennemsnitlig markstørrelse på blot 2,21 hektar.

På trods af de beskedne statistikker, skiller Josés kaffe sig ud med enestående kvalitet og dejlige smagsoplevelser, so m er et resultat af hans families omhyggelige dyrkningspraksis.

Gren med hvide kaffeblomster.

Små træer med stor ydyelse

Denne kaffe er en single-variety Pacas sort, som José dyrker sammen med Caturra-sorten. Ligesom Caturra, kommer Pacas fra en naturlig udvikling af Bourbon-sorten, og den blev opdaget i El Salvador af Pacas-familien.

Pacastræer er kendt for deres lille størrelse, som trods størrelsen har stor ydelse, samt øger plantetætheden og dermed også effektiviteten.

Finca el Encinon viser, hvordan en harmonisk blanding af tradition og innovation giver en single variety Pacas-dyrkning, der ikke kun ærer den voksende Honduransk kaffearv, men også tilfredsstiller kaffenørder som os.

Grene med modne kaffebær.

Smagsprofilen

På mange måder minder denne kaffe om andre Honduranske kaffer, vi har haft i vores sortiment. Ikke helt så saftig og frugtig, som dens Colombianske modstykke, men sød og balanceret på en måde, der fungerer godt til både filterkaffe og espresso.

På cupping-bordet er fremviser denne kaffe noter, der minder om grønne vindruer, abrikos, honning og macademianødder.

Billede af natur med bjerge i Honduras.

Specifikationer

Land: Honduras
Region: Ocotepeque
Producent: José Mauricio Rivera, Finca El Encinon
Kaffesort: Pacas
Proces: Fully washed
Dyrkningshøjde: 1420-1480 moh
Høst: Marts 2023
Noter: Grønne vindruer, abrikos, honning og macademianødder

Infolabel for kaffen José Mauricio med illustration af, hvad vi har betalt sammenlignet med FOB prisen og kaffeproducenten afbilledet.

Vores køb

Vi har betalt $8.81 pr. kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $4.30 pr. kg.

Dette betyder, at vi har betalt 105% over markedsprisen for denne specifikke kaffe.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.

Håndbryg på disk i frøperspektiv.

Sebastians guide

Bryg en lækker kaffe

Vi anbefaler at brygge José Mauricio efter vores opskrift for optimal sødme, balance og kompleksitet.

Det skal du bruge
18g kværnet kaffe (32 klik på Comandante eller 950 microns)
300g filtreret vand / 95°C

Pour-over guide
Start timeren og hæld 50g vand op, så kaffen bloomer/bobler (sørg for al kaffen er dækket).
Ved 1:30 hæld op til 300g vand på cirka 45 sekunder

Kaffen skulle være færdig efter 3, alt efter din kværn og kværnniveau.

Velbekomme!

Forsæt med at læse