Månedens kaffe: La Catarata Natural

Den er både velkendt og ny

Du kender nok godt La Catarata fra vores udvalg, men vi kan garantere, at du ikke har prøvet den her før.

La Catarata Natural – navngivet således på grund af bønnens natural processering i stedet for den black honey processering vores oprindelige La Catarata har.

La Catarata Natural er en kaffe fra Costa Rica – mere specifikt fra Chirripó-regionen, hvor den er dyrket og fermenteret af vores samarbejdspartnere hos Café Rivense. I stedet for den karamelagtige smag, som typisk findes i black honey processeret kaffe, så har La Catarata Natural flere frugtige noter af saftig rød æble og tørret abrikos.

... men hvad er natural processering?

Natural processeret kaffe er kaffebær, som er blevet tørret præcis, som de er – det er også derfor det kaldes "natural" eller "naturlig". Det betyder egentlig bare, at kaffebærret tørres med både skind og frugtkød på.

Dette er anderledes end honey processeret kaffe, hvor man fjerner skindet, men ikke frugtkødet imens bærret tørrer. Og med vasket kaffe? Ja, der fjerner man alt andet end bønnen, før den lægges til at tørre.

Specifikationer

Land: Costa Rica
Region: Chirripõ
Kaffesort: Red Catuaí
Proces: Natural
Dyrkningshøjde: 1600 moh
Høst: Februar 2024
Noter: Sød og fyldig med ntoer af saftig rød æble, tørret abrikos og frisk hasselnød.

Vores køb

Vi har betalt $9,92/kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $4,21/kg.

Dette betyder, at vi har betalt 136% af markedsprisen for denne specifikke kaffe.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.

Forsæt med at læse