Case-historie: Groft

En revolutionerende kaffeløsning til virksomheder med Heylo

Kan man virkelig kombinere håndværkets sjæl med teknologiens effektivitet i en kop kaffe? Hos bageriet Groft har de fundet svaret med Heylo kaffemaskinen fra CleverCoffee, og resultatet er intet mindre end magisk.

Udfordringen

Hos Groft var ønsket klart: De ville tilbyde deres kunder en kaffeoplevelse, der matchede det høje niveau af deres bagværk. Samtidig ønskede de en løsning, der var nem at betjene for medarbejderne og garanterede ensartet kvalitet i hver eneste kop. Klassiske espressomaskiner krævede for meget oplæring, mens fuldautomatiske maskiner manglede det menneskelige touch og håndværk, som stifterne Torben og Stine Kiel Hviid, værdsatte.

Løsningen

Groft fandt den perfekte kaffeløsning i Heylo kaffemaskinen hos CleverCoffee. Heylo er en hybridmaskine, der kombinerer det bedste fra klassiske espressomaskiner med den bekvemmelighed, som fuldautomatiske maskiner tilbyder. Med Heylo får Groft en espressomaskine med mælkeskummer, der bevarer det håndlavede præg, men samtidig gør det muligt for selv uerfarne medarbejdere at brygge kaffe i topklasse.

Heylo som Kaffeløsning til virksomheder

Fordelene

1. Ensartet Kvalitet

Med Heylo kan Groft sikre, at hver kop kaffe er af høj kvalitet og smager ens hver gang.

Maskinen automatiserer de tekniske aspekter af brygningen, så medarbejderne kan fokusere på at skabe en hyggelig og imødekommende atmosfære.

2. Tidsbesparelser

Den intuitive betjening betyder, at selv nye medarbejdere hurtigt kan lære at bruge maskinen.

"Vi har helt unge grønne medarbejdere, der laver kaffe i særklasse, som vi er meget stolte over at servere,"

Den tid, der spares på oplæring og fejlfinding, kan i stedet bruges på at forbedre kundeoplevelsen.

3. Miljøvenlig Teknologi

Heylo-maskinen anvender induktionsvarme, hvilket resulterer i en markant lavere energiforbrug.

Faktisk bruger maskinen 70% mindre strøm end traditionelle espressomaskiner, hvilket giver Groft en årlig besparelse på over 5.000 kWh - svarende til omkring 12.000 kr. på elregningen.

4. Fokus på Kundeservice

Med den tekniske del af kaffebrygningen automatiseret, kan Torben og hans team dedikere mere tid til kundeservice.

"Når vi ikke skal bruge tid og energi på alle mulige små tekniske detaljer med kaffebrygningen, så har vi tid og overskud til at levere en fremragende serviceoplevelse," forklarer Torben.

Konklusion

Groft har med Heylo kaffemaskinen fra CleverCoffee fundet den ideelle kaffeløsning til deres bageri. Denne innovative espressomaskine med mælkeskummer sikrer både kvalitet, effektivitet og miljøvenlighed, hvilket giver en bedre kundeoplevelse og bidrager positivt til både driften og klimaet. 

For Groft har Heylo været en game-changer, der gør det muligt at servere fantastisk kaffe med minimal indsats.

For de, der søger kaffeløsninger til virksomheder, hvor kvalitet, brugervenlighed og ansvarlighed er en prioritet, er Heylo kaffemaskinen fra CleverCoffee et oplagt valg. Den kombinerer det bedste fra begge verdener – traditionelt håndværk og moderne teknologi.

Torben Kiel Hviid fra Groft Bageri deler gerne sine erfaringer med andre virksomheder, der overvejer en opgradering af deres kaffeløsning.

"Vi valgte at prioritere en balance mellem kvalitet og praktisk anvendelighed. Heylo kaffemaskinen har gjort det muligt for os at servere håndlavet kvalitetskaffe uden at gå på kompromis med effektiviteten. Det har ikke kun løftet vores kaffetilbud, men også forbedret vores arbejdsdag. Hvis du leder efter en kaffeløsning til erhverv, der imponerer både kunder og medarbejdere, så kan jeg sagtens anbefale at gøre som vi gjorde."

Besøg Groft på Strandvejen 34 i Saksild. Læs mere på deres hjemmeside.

Forsæt med at læse