La Catarata

En gammel kending

La Catarata er den allerførste kaffe, vi købte fra vores direkte handelspartnere Café Rivense i Costa Rica. Det er en af vores absolut favoritter, og den har været en del af vores sortiment i årevis.

Denne vinter rejste Lindy til Costa Rica for at besøge Café Rivense. Han tog mange indtryk med hjem, men det største – familie – vil vi fortælle lidt om her.

One of the main things I took home with me – besides the fantastic nature and amazing coffee – was the feeling of family. The Ureña Rojas live side by side in three generations. They work together, they eat together and they take great care of each other.

– Lindy Nordentoft Brogaard

Familie er alt

Til ære for farfar Régulo

Café Rivense er først og fremmest en familie. Denne familie driver tilfældigvis en fremragende kaffeproduktion på et smukt stykke jord.

Café Rivense blev grundlagt af Régulo og Isabel for 20 år siden, men deres kaffehistorie på dette land går flere generationer tilbage. Régulos far, Abuelito (bedstefar) Régulo, gik bort sidste år, men han var en stor del af arbejdet på gården. De ærer stadig hans arv i deres arbejde og deres vedvarende indsats for at levere fantastisk kvalitetskaffe.

Denne stærke familiære sammenhold og måde at leve på ser vi sjældent her i Danmark – det er virkelig inspirerende. Ureña-familien er forenet i deres passion for kaffe og deres smukke landbrugsjord. Dette afspejler sig i kvaliteten af deres kaffe, såsom La Catarata, og er noget, vi ikke bør tage for givet.

Denne måned vil vi gerne fremhæve håndværket, der er gået i arv i Ureña-familien, og ære abuelito Régulo – vi er taknemmelige for at kunne nyde resultatet af generationers dedikation!

Mario og Abuelito Régulo

Specifikationer

Land: Costa Rica
Region: Chirripõ
Kaffesort: Red Catuaí
Proces: Black honey
Dyrkningshøjde: 1600
Høst: April 2023
Noter: Ren og kompleks med noter af ananas, kirsebær, karamel og mælkechokolade

Vores køb

Vi har betalt $9,92/kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $4,08/kg.

Dette betyder, at vi har betalt 143% over markedsprisen for denne specifikke kaffe.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.