El Cristobal Anaerobic

Gammel kending, nye noter

Vi starter 2023 med at bringe dig en af vores tidligere og elskede kaffer i en ny udgave. El Cristobal har været en del af vores sortiment i løbet af 2022, men nu kan vi endelig præsentere dig for den nye høst - og det er næsten som at give dig en helt ny kaffe!

Kaffen dyrkes selvfølgelig stadig af Ricardo og Ureña-familien i Costa Rica. Vi har valgt at omdøbe El Cristobal, fordi det ville være en skam for nogen at antage, at det er den samme kaffeoplevelse som den gamle høst.

kaffefarmer blandt kaffe til tørre

El Cristobal Anaerobic

.. er navnet på den nye høst! El Cristobal har faktisk altid været anaerob, men det var ikke så tydeligt i smagen i den gamle høst. Det er det i den nye, og derfor har vi valgt at inkludere det i navnet.

Hvis du nu tænker 'ana-e-hvad-for-en-kaffe', så fortvivl ikke. Her er din forklaring:

'Anaerob' betyder 'uden ilt' og henviser til måden, kaffen behandles på. Kaffen fermenteres i en tank, hvor ilt fjernes, før tanken forsegles. Denne metode forhindrer overlevelsen af visse bakterier i tanken.

Disse bakterier fremhæver normalt de mere syrlige noter i kaffen. Da de er mindre til stede, har de sødere noter plads til at udvikle sig, og derfor er anaerobiske kaffer ofte søde med en meget karakteristisk smagsprofil.

røde kaffebær på kaffetræ

Specifikationer

Land: Costa Rica
Region: Chirripõ
Kaffesort: Villa Sarchi
Proces: Anaerobisk
Dyrkningshøjde: 1700
Høst: Februar 2023
Noter: Funky og cremet med noter af jordbær, kirsebær, vanilje og dulce de leche.

Noter

Denne høst af El Cristobal har en markant anaerobisk smag - den er funky og cremet og efterlader dig med noter af jordbær, kirsebær, vanilje og dulce de leche.

Vi mener, at det er som at få en ny kaffe i vores sortiment, og vi glæder os til at høre, hvordan du kan lide den.

månedens kaffe el cristobal anaerobic, markedspris $4,57/kg, CleverCoffee betalte $9,09/kg, 199% over markedspris

Vores køb

Vi har betalt kooperativet $4,57/kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $9,09/kg.

I dette tilfælde har vi betalt 199% af markedsprisen for kaffen.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.

kaffefarmer blandt kaffetræer og kaffebær

Venner og samarbejdspartnere i Costa Rica

Nogle af jer kender dem næsten lige så godt som vi gør. Ricardo Ureña og hans familie har været vores kære direkte handelssamarbejdspartnere i lang tid, og familien fortsætter med at imponere os med den ekstraordinære kvalitet af deres kaffe.

Deres gård og kaffeproduktion i det centrale Costa Rica er en ægte familieforretning. I dag driver Ricardo gården, og han har indført nye initiativer i de seneste år: skyggeplantning, minimering af vandforbrug og eksperimenter med nye varianter. Ikke desto mindre er hans far - Regulo Ureña - og resten af hans familie en lige så stor del af forretningen, og sammen producerer de virkelig fremragende kaffer.