El Desafio

En kær funky genganger

En kær klassisker er vendt tilbage som denne måneds kaffe. Vi har glædet os til at præsentere jer for den nye høst af vores helt særlige El Desafio.

For nogle af jer vil dette måske være et gensyn og for andre venter der en ny og spændende oplevelse. Ikke desto mindre er den nye høst af El Desafio lige så lækker, som kafferne fra Café Rivense plejer at være.

kaffelandskab i Costa Rica

Familiefarmen

Café Rivense ligger på denne smukke lokation i Costa Rica. Farmen blev grundlagt tilbage i 1940’erne, og drives i dag som et rigtigt familieforetagende af Ricardo, hans far Régulo, hans mor Isabelle og hans brødre Mario, Luis og Esteban.

De har leveret kaffe til vores sortiment i flere år - blandt andet La Catarata og El Cristobal - og familiens produktion dækker over flere forskellige nøje udvalgte varieteter og processeringer.

En kaffe du ikke lige glemmer

Enestående er nok en god beskrivelse af El Desafio. Det er en af vores mere usædvanlige kaffer, men også en af de mest populære, vi har haft gennem tiden.

Dette er en Natural processed kaffe. Altså er bønnerne tørret inde i det intakte bær. På den måde får det mulighed for at trække en høj grad af sødme og frugtighed fra frugtkødet. Det giver smag, som kan virke meget anderledes end mere traditionelle kaffesmage, men som er helt vidunderlig.

Denne kaffe fordrer tit selv de mere garvede kaffedrikkere en "hold da op, hvad skete der lige der"-reaktion og det er bestemt ikke en kaffe, man sådan lige glemmer. 

Kaffefarmer fra Costa Rica på besøg i risteriet i Fillerup

Besøg fra Costa Rica

Hvordan smager rabarber egentlig?

Gode minder dukker frem i forbindelse med udgivelsen af denne høst. For omkring et års tid siden havde vi nemlig besøg af familien Ureña her i Fillerup. Vi smagte på kaffen, snakkede produktion og risteprofil og afholdte et åbent arrangement i kaffebaren sammen med Ricardo.

Det var en af den slags besøg, som har helt uvurdelig værdi for os, og hvor vi har mulighed for at skabe en endnu tættere relation med de kaffefarmere vi samarbejder med.

Besøget gav desuden anledning til en sjov oplevelse. Vi har beskrevet én af smagsnoterne i El Desafio som rababer, hvilket ikke er plante, som familien Ureña kendte til. For at løse det problem, måtte vi støve noget rababersodavand op, så de kunne lære den smagsnote at kende. Det var i december, så de kunne desværre ikke smage den ægte vare.

røde kaffebær på kaffetræ

Specifikationer

Land: Costa Rica
Region: Chirripõ
Kaffesort: Villa Sarchi
Proces: Natural
Dyrkningshøjde: 1500
Høst: April 2022
Noter: Sød og cremet med noter af jordbær, rabarber, papaya og guava

Smagsnoter

Den nye høst af El Desafio har givet anledning til en lille justering i beskrivelsen af smagsnoter.

Denne gang har smagen i kaffen fået et tydeligt hint af tropiske frugter. Den er sød og cremet med noter af jordbær, rababer, papaya og guava.

Glæd dig til at smage den - og del gerne dine oplevelser med os.

månedens kaffe, el desafio, markedpris $4,57/kg, CleverCoffee har betalt $9.09/kg, 199% over markedsprisen

Vores køb

Vi har betalt kooperativet $9,09/kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $4,57/kg

I dette tilfælde har vi altså betalt 199% af markedsprisen for kaffen.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.

Forsæt med at læse