Zinule Bulambuli

Kompleksitet fra Uganda

Vi er spændte på at bringe Zinule tilbage - nu med "Bulambuli" som en del af navnet for at sætte fokus på regionen og vaskestationen i Uganda, hvorfra kaffen kommer.

Kaffeproduktionen i Uganda har de seneste par år gennemgået en spændende udvikling og viser stadig stort potentiale. Især kafferne fra distriktet Bulambuli har vist sig at have interessant kompleksitet. Denne kaffe vokser nær den kenyanske grænse på Mount Elgon. Terrænet og klimatiske forhold er ideelle for produktion af specialkaffe.

De fleste farmere tager del i fællesskaber med andre små farme, der er på under 1 hektar hver. Normalt arbejder de i grupper med en lokal udpeget leder.

kaffefarmer tørrer kaffe i solen

Bulambuli

I forbindelse med denne kaffe ønsker vi at fremhæve vaskestationen i Bulambuli.

Det er et fantastisk eksempel på, hvordan samarbejde bidrager til mange positive forhold i de lokale områder. På vaskestationen pulpes, fermenteres og tørres kafferne. Dette gør det nemmere for de mange småbønder at forarbejde kaffen, da de deler faciliteterne.

Kaffebærrene dyrkes i højderne, mens de lavere områder bruges til tørring. Tørringsområderne huser meget specialiserede fagfolk, der fokuserer på en optimal, kontrolleret proces.

Kenyanske konnotationer

Ca. 40% af den ugandiske Arabica-kaffe kommer fra Mt. Elgon. Området byder på en kombination af fremragende jord, højde, varianterne SL14 og SL28 og har ingen historie med produktion af robusta-kaffe.

Disse omstændigheder kan give dig en bedre forståelse af, hvorfor disse kaffer er af fremragende kvalitet, på trods af distriktets korte historie inden for specialkaffe-produktion.

kaffefarmere bærer kaffesække fra lastbil

Specifikationer

Land: Uganda
Region: Bulambuli
Kaffesort: SL-14 og SL-28
Proces: Vasket
Dyrkningshøjde: 1700-2300
Høst: Februar 2023
Noter: Sukkerrør, tropiske frugter, granatæble og kaffeblomst

månedens kaffe, zinule bulambuli, markedspris $4,01/kg, CleverCoffee betalte $7,03/kg, 175% over markedspris

Vores køb

Vi har betalt $7,03 pr. kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $4,01 pr. kg.

Dette betyder, at vi har betalt 175% af markedsprisen for denne specifikke kaffe.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.