Misiones Java Natural

Java fra Colombia

Denne oktober er vi stolte af at kunne præsentere Misiones Java Natural: en yderst velsmagende java kaffe fra Café Misiones i Colombia. Denne kaffe er ikke kun en hyldest til det unikke kaffehåndværk, men også til vores tætte og trofaste samarbejde med Café Misiones, som begyndte tilbage i 2018.

kaffeplukker

En farm med en lang historie

Café Misiones ligger to timer syd for Bogotá i Colombia og blev grundlagt for 100 år siden. Gennem årene har de arbejdet hårdt for at skabe kaffe af højeste kvalitet samtidig med at tage ansvar for miljøet og deres lokalsamfund. De er kendt for deres bæredygtige produktionsmetoder, hvor der ikke anvendes pesticider, og hvor rent drikkevand og gode arbejdsforhold er i fokus.

Ved at samarbejde med gårde som Café Misiones sikrer CleverCoffee, at den kaffe, vi handler med, kommer fra farmere, der arbejder under ordentlige forhold, og at den kommer fra en farm, der gør, hvad den kan, for at minimere sit miljømæssige aftryk.

røde kaffebær på kaffetræer

Return of the Misiones Java

Du har måske set Misiones Java før i vores sortiment, vi havde en vaskede version for et par år siden. I årenes løb har Misiones finjusteret deres processering og fermentering. Med hjælp fra kaffeeksperten Ricardo Villegas har de arbejdet sammen for at få det bedste ud af hver eneste bønne.

Kaffen er natural processed og er blevet fermenteret i 160 timer. På grund af det kølige klima er den på ingen måde overfermenteret. 

En af de meget interessante smage, vi har oplevet ved cuppingbordet, er en sød smag cola samt smagen af naturlig kolanød, abrikos fra dåse og milde grønne æbler. Denne kaffe har en frugtig smag men med en lav og blød syrlighed.

hacienda i colombia

Specifikationer

Land: Colombia
Region: Cundinamarca
Producent: Luis Fernando Lloreda, Hacienda Misiones
Kaffesort: Java
Proces: Natural
Dyrkningshøjde: 1500-1700 moh
Høst: Juni, 2024
Noter: Cola, abrikos fra dåse, grønne æbler, ananas.

Vores køb

Vi har betalt $10.50 pr. kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $5.45 pr. kg.

Dette betyder, at vi har betalt 93% over markedsprisen for denne specifikke kaffe.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.