Ny certificering

D-Mærket

Det handler om værdi

Over sommeren 2024, er CleverCoffee blevet tildelt D-mærket. Hvis det lyder som endnu en bogstavs-certificering, som du ikke kender, så hæng på: Det er nemlig vigtigt. 

D-mærket er Danmarks mærkeordning for it-sikkerhed og ansvarlig dataanvendelse. Denne kombination er unik og baseret på internationale standarder. D-mærket er skabt af Industriens Fond i samarbejde med Dansk Erhverv, Dansk Industri, SMVdanmark og Forbrugerrådet Tænk, og støttes desuden også af Erhvervsstyrelsen.

CleverCoffee kan med vores nye D-mærke-certificering tilføje en helt ny værdi til vores virksomhed og vores løsninger. Vi kan forsikre eksisterende og fremtidige kunder om, at vi har styr på vores digitale sikkerhed, og at vi har opnået endnu højere grad af leveringssikkerhed.

"CleverCoffee er mere end bare kaffe - vi er en produktionsvirksomhed, hvor digitale systemer og platforme spiller en større og større rolle. Den digitale del af vores forretning skal selvfølgelig være lige så ansvarlig som resten."
- Johanne Fangel Thygesen, D-mærket ansvarlig

Digitale systemer har været med fra starten hos CleverCoffee. Derfor kan man blandt andet se wi-fi signalet over kaffekoppen i vores logo. Den grad af digitalisering findes i vores virksomhed lige fra kundehåndtering, køb, produktion til økonomi og meget mere.

Vi har alle brug for IT-sikkerhed

IT-sikkerhed handler om meget mere end kryptiske kodeord og avancerede firewalls. Både i det private og på arbejdspladsen er hverdagen blevet mere digital, hvilket stiller større krav til, hvordan vi beskytter vores data og digitale systemer. Ligesom vi låser døren til vores lager, at vi har videoovervågning af vores bygninger og at vi har forsikringer på vores varer, så skal vi også sikre vores digitale del af virksomheden.

Virksomheder skal i dag i langt højere grad forholde sig til IT, både som en positiv mulighed, men også som en potentiel trussel. Center for Cybersikkerhed har for nylig hævet trusselsniveauet i Danmark på flere parametre, hvilket betyder, at virksomheder i højere grad risikerer at blive ramt af cyberangreb, der kan gøre dem ude af stand til at operere.

Derfor er det også vigtigt for os at håndtere vores digitale forretning ansvarligt. Med D-mærket har vi taget det næste skridt i forhold til it-sikkerhed, og vi ønsker at demonstrere digital ansvarlighed og effektivitet over for vores kunder foruden at sikre den nødvendige compliance:

Med D-mærket sikrer vi også, at vi overholder den nuværende og kommende lovgivning inden for IT- og datasikkerhed, som fx NIS2. Det skal selvfølgelig være på plads, uanset om man er direkte påvirket virksomhed eller leverandør.

Johanne Fangel Thygesen, D-mærke ansvarlig

Mand der ser på kaffeplante med grønne bær. Certified B Corporation logo i forgrunden.

D-holdet er det nye sort

Vi har længe været en del af B-holdet (certificeret B Corp). D-mærket er for os, udover den åbenlyse værdi, en mulighed for at slutte os til en ny og fremtrædende klub og dermed skille os ud på markedet:

“Hvor mange kafferisterier kender du, som er certificeret for digital sikkerhed? IT og datasikkerhed har en praktisk værdi, men vi ønsker også at bruge det som en konkurrencefordel og skille os ud på markedet - på en anden måde, end vi i forvejen gør.”
- Johanne Fangel Thygesen, D-mærke ansvarlig

For at opnå D-mærket har CleverCoffee gennemgået en intensiv proces. Fra april til juli 2024 foretog vi en grundig selvevaluering og påbegyndte tilsynsprocessen med dokumentering og auditering af holdet bag D-mærket. Som del af denne proces lavede vi en omfattende gennemgang af vores it-systemer, sikkerhedsprocedurer og datahåndtering.

Processen har været overskuelig og enormt værdifuld for os. Vi kan varmt anbefale D-mærket til dem, som gerne vil skabe endnu mere struktur og værdi i deres virksomhed og for deres kunder.