B Corp banner

Bæredygtighed og certificeringer

Vi vil have bedre certificering

Fairtrade er ikke ambitiøst nok. Læs om vores holdning til certificeringer, og hvordan vi forholder os til ansvarlighed og bæredygtighed her.

CleverCoffees holdning til certificering

Vi tænker lidt anderledes

Det kan være forvirrende at finde ud af, hvad alle de forskellige certificeringer betyder, når man taler om bæredygtighed.

Vi har en tilgang til det, som måske er lidt anderledes end andre i branchen. Vi er et ansvarsfuldt og transparent kafferisteri, som har valgt at gå all-in på at bekæmpe fattigdom i kaffebranchen og passe på vores planet.

Derfor vil vi gerne fortælle dig lidt mere om, hvordan vi forholder os til certificeringer.

fairtrade er ikke ambitiøst nok

Fairtrade er ikke ambitiøst nok

Vores kaffe bærer ikke Fairtrade-logoet, fordi det ikke passer ind i vores værdier og kvalitetsstandarder. Vores standard er højere.

Vi har i stedet underskrevet The Pledge og har kaffer registreret ved den uafhængige organisation Transparent Trade Coffee.

De hæver barren for transparens i handlen med specialkaffe, og dette medfører, at risterier, der køber direkte gennem farmeren, betaler væsentligt mere for kaffen, end hvis de køber gennem Fairtrade.

Det står vi inde for.

Bedre certificering er vejen frem

Antallet af certificeringer er steget, og dét i sig selv indikerer et øget fokus på at ville "gøre godt."

Det er et godt tegn at antallet af certificeringer stiger, men når vi vil være gode for verden og vores partnere, hvorfor så ikke starte på den rigtige måde?

I stedet for at sætte fokus på den vestlige verdens behov, bør fremtidig certificering starte på farmen og med farmernes behov.

Ønsker om at inkludere farmeren
Vi ønsker at skabe en unik certificering, hvor farmernes behov kommer først. For at gøre det, skal vi være endnu mere fortrolige med deres drift og krav på farmen. Ved at lære endnu mere om farmenes arbejde, krav og behov er vi i stand til at skabe standarder, der øger deres fremtid.

En fremtidig certificering bør desuden indeholde en ansvarsfordeling i forhold til risikoen, der er forbundet med at udforske og udvikle virksomheden. Landmænd overalt i verden vil muligvis gerne gøre det bedre, end de gør i dag, men risikoen for fiasko er for dyr. Det bør ikke være tilfældet i fremtiden. De farmere, der ønsker at udvikle deres forretning, skal have den underliggende støtte, de har brug for.

Vores første B Corp-kaffe
I første kvartal af 2021 kunne vi endelig præsentere vores første B Corp-kaffe i sortimentet, og nyhederne er kun blevet bedre efterfølgende. Denne kaffe er fra SanCoffee i Brasilien, som er et kooperativ baseret på 873 familier opdelt i 177 farme, der har fælles værdier, kultur og er fokuseret på specialkaffe.

I november 2019 fik SanCoffee deres B Corp-certificering, og det var kun starten. I 2023 blev Sancoffee nemlig klimaneutral, og med vores egen indsats oveni, har det bundet ud i en klimaneutral kaffe efter Net-Zero Standarden – nemlig IMPACT No. 01.

CleverCoffee er certificeret B Corp
Som du måske allerede har læst, er vi B Corp-certificeret. Denne certificering er i vores øjne den strengeste bæredygtigheds-certificering, der findes i øjeblikket. Vi er stolte af at støtte og samarbejde med andre B Corp-partnere og håber, at vores B Inspired Netværk er i stand til at inspirere virksomheder og mennesker omkring os til at tænke på hele forsyningskæden.

kafferister med b corp logo

En del af bevægelsen

Hos CleverCoffee er vi stolte af at være en del af B Corp-bevægelsen. Det er nemlig forbeholdt få viljestærke virksomheder, der tør tage det ekstra skridt og lade bæredygtighed og ansvarlighed være grundelementer i deres forretning.

Som kunde hos os er du en del af bevægelsen!

transparency report

Har du mod på mere, så fortæller vi også, hvordan vi bærer os ad i vores

Transparency Report

Hvert år udgiver vi en Transparency Report, der giver vores kunder muligheden for at dykke helt ned i vores arbejde med farmerne, vores arbejde i risteriet og vores arbejde hos vores kunder. Det gør vi, fordi vi mener, det er vigtigt at være transparent i vores forretning.

Highligts fra vores seneste rapport fra 2023:

Vi reducerede vores CO2-udledning med 18% per kilo ristet kaffe.

Vi er i gang med at plante en skov i samarbejde med en af vores direkte handelspartnere.

Vi har øget mængden af kaffe, som er direkte handlet fra 80% til 89% i 2023.

Indblik i vores helt nye produkt, som er kaffebær-te – bedre kendt som Cascara.

Du kan læse dybdegående artikler med refleksioner om bl.a. skovlandbrug og land-grabbing.

Kontakt os

Lad os tage en uforpligtende snak om, hvordan vi bedst kan hjælpe jer.

Giv os et kald

+45 50 40 33 76