Case-historie: Fairbar

Ansvarlig kaffe til en ansvarlig café

Fairbar er en social, nonprofit café og bar i midten af Aarhus, som engagerer omkring 120 frivillige. Deres overskud går til KFUM/KFUK projekter, hvor de hjælper mennesker i nød – f.eks. i Ukraine og Sydafrika. Fairbar serverer forskellige økologiske og lokale madvarer, specialøl på hane og selvfølgelig masser af forskellig kaffe.

Fairbar er fair. Det prøver de at være i alle henseender – også med deres mad og drikkevarer. Derfor er det et kriterie for dem at have en kaffe, som er både ansvarlig og høj i kvalitet. 

Resultatet af vores samarbejde

ansvarlighed i føresædet

Kaffen understøtter Fairbars formål som non-profit kaffebar, i at bruge sin forretning til at gøre verden til et bedre sted.

Mød Jesper og Fairbar

Fairbar er både en café og en bar, som ligger midt i Aarhus C, drevet af frivillige. Hør her Jesper, Fairbars driftsansvarlige, fortælle om Fairbar, deres spændende projekter som deres overskud går til og, hvorfor de har valgt CleverCoffee. Vidste du desuden, at de har et kaffeudvalg? Og øl på hane?

"Vi har valgt at bruge CleverCoffee, fordi deres kaffe opfylder de kriterier, som vi har i Fairbar: Det er vigtigt for os, at kaffen opfylder så mange mål som muligt ift. bæredytighed, CO2-neutralitet og også kvalitet – altså at den smager godt."

Jesper Bonde Aagaard, driftsansvarlig

Fairbars ønsker

Ansvarlig kaffe

Fairbar ønskede sig en kaffe, som er ansvarligt produceret. Som en nonprofit café med adskillige humanitære projekter, vil Fairbar være sikker på, at menneskerne bag deres produkter også bliver passet ordentligt på. Der skal være fair forhold - også for deres kaffe.

Vores løsning

En gennemsigtig værdikæde, kvalitetsbonus og B Corp

Vi leverer gennemsigtighed og sporbarhed helt til kaffefarmeren, som får en ordentlig betaling for deres kerneydelse. Vi er certificerede B Corp - det er deres forsikring om, at en tredjepart har kigget vores virksomhed efter i sømmene. 

Et kig ind hos Fairbar

Kaffesetup til caféer

Fairbar's åbningstid varierer over ugen og derfor ligeledes deres gæstetal. Caféen har kapacitet op til 150 personer, dog med lidt færre siddepladser.

For at kunne servere lækker kaffe til deres gæster har Fairbar et klassisk og enkelt kaffesetup. 

 Fairbar's kaffesetup består af: 

  • 1 espressomaskine, som kan levere op til 150 kopper i timen.
  • 1 Filterkaffemaskine
  • 1 PUQpress, som leverer ensartet tamp hver gang. 
  • Huskee kopper, lavet af genanvendt kaffe-husk (kaffeskaller).

Kaffeløsningen hos Fairbar

Højt krav fra en ansvarlig café

Fairbar er social, nonprofit café, som engagerer ca. 120 frivillige. Det er et socialt sted, hvor de frivillige oftest får nye netværk og venskaber. Ansvarlighed og impact er vigtigt for caféen, hvor overskuddet går til velfærdsprojekter. 

Af denne grund har Fairbar høje krav til deres kaffe. Den skal gerne være ansvarligt produceret, økologisk, CO2 neutral og af højeste kvalitet. Disse kriterier kan vi indfri med IMPACT serien og dermed møde de gode og ambitiøse krav fra Fairbar.

Kaffeløsningen hos Fairbar

Både en bar og café

Fairbar er både en café og en bar og på hanen har de specialøl fra forskellige mikrobryggerier.

Derudover har Fairbar et kaffeudvalg bestående af de frivillige, som sammen udforsker og oplærer de andre i kaffebrygning, latte art og teknikker.

Vores kaffe kan passe ind i flere forskellige løsninger, og den gør gavn hos Fairbar til både eftermiddagskaffen og en Espresso Martini senere på dagen.

Kaffeløsningen hos Fairbar

Hjælp til oplæring af de frivillige

Med op til 120 frivillige i kaffebaren, kan det være svært at nå at sætte alle ind i, hvordan man brygger en god kop kaffe. 

Som en del af vores service, har Fairbar adgang til vores online e-læringsplatform. Her kan deres frivillige tilgå kurser om espresso brygning, latte art, rengøring af maskiner og meget mere.

Det kan aflaste arbejdet i at oplære nye og samtidig give de frivillige mulighed for at dykke ned i detaljer og forbedringer sammen. 

Læs mere om vores løsninger til hotel, restaurant og café

Kontakt os