Til dig, der har det store udstyr

Espresso

Espresso er italiensk kaffe, der brygges under tryk.

Espresso er til dig med det helt store kaffe setup, for her kan du justere på mange forskellige parametre for at ramme den helt perfekte smag i kaffen.

Se her, hvordan du brygger den perfekte espresso og få tips og tricks til at justere din opskrift.

espresso bryggeguide

Espressobrygning

Det er oplevelsen værd at gøre sig umage

kaffebønner

20g kaffe

kaffekværn

Fint kværnet

kaffekopper

1 lille kop

gooseneck hældekedel

40g vand / 93°

stopur

28 sekunder

Step-by-step

Sæt portafiltret på en vægt og nulstil vægten.

CleverCoffee Tip
Brug altid filtreret vand, da det giver dig de bedste betingelser for en transparent og smagfuld kaffeoplevelse. 

Kværn 20g kaffe i portafilteret*

*eller den mængde, du har vurderet passer til netop din maskine og de bønner, du bruger lige nu.

CleverCoffee Tip
Vær nøjagtig med den ønskede mængde: 0,1 g forskel i mængden kan smages. 

Brug en kværn, der er beregnet til espresso. Det giver dig det bedste resultat smagsmæssigt. 

Tamp kaffen med 20 kilos tryk med en PUQpress.

Skyl gruppehovedet i 1-2 sekunder for at sænke vandtemperaturen.

Sæt portafilteret i maskinen og tryk "bryg".

Med 20 gram i portafilteret, skal der løbe ca. 40-42 gram kaffe ned i koppen på 28 sekunder.

Prøv nogle gange og justér kværnens formalingsgrad, indtil du rammer en bryggetid på 28 sekunder.

Rør i espressoen med en ske og nyd den. Velbekomme!

CleverCoffee Tip 
Oplever du, at kaffen er bitter og tør? Kværn kaffen lidt grovere.

Oplever du, at kaffen er saltet og sur? Kværn kaffen finere.