Weessi Tima

Etiopisk Kaffe

Denne november er vi glade for at kunne præsentere Weessi Tima for jer - en kaffe med en unik smagsprofil, dyrket ved ekstreme højder i Guji regionen i Etiopien. Vi er altid på udkig efter de bedste smagsoplevelser, og denne måneds kaffe er ingen undtagelse.

kaffefarmer med barn plukker kaffebær

Dyrket i højden

Weessi Tima kommer fra kaffefarmere i Guji-regionen, specifikt fra vaskestationen Weessi, som ligger i den lille landsby Tima. Her dyrkes kaffen i en højde på op til 2300 meter over havet, hvilket skaber perfekte forhold for kaffeplanterne.

Ved disse højder vokser kaffen langsommere, hvilket giver bønnerne tid til at udvikle komplekse og spændende smagsnuancer.

En lang tørringsproces

Efter høsten skal kaffebærrene gennem en omhyggelig washed-processering, hvor bønnerne gennemgår en fermentering i 12 timer. Herefter bliver de lagt til tørring på traditionelle, hævede “African beds” under den etiopiske sol i 14 til 18 dage. Denne længere tørreproces hjælper med at bevare kaffens rene smag og naturlige sødme og sikrer, at smagsnoterne holder sig klare over tid.

Floral og frugtig smag

Weessi Tima-kaffen er karakteriseret ved en blomsteragtig og saftig profil, som er både kompleks og delikat. Fra første tår vil du kunne fornemme smag af kaprifolium og moden abrikos. Kaprifolium giver kaffen en floralt smag. Denne blomsteragtige smagsoplevelse støttes af et hint af appelsinskal, som tilføjer et strejf af friskhed og giver kaffen en rund og velafbalanceret smag.

Specifikationer

Land: Etiopien
Region: Guji
Kaffesort: 75112
Processering: Washed
Dyrkningshøjde: 2300 
Høst: April 2024
Noter: Floral, abrikos, kaprifolium, appelsinskal og med sødmen fra honning

Vores køb

Vi har betalt $12,83 pr. kg for kaffen (FOB). 

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $5 pr. kg.

Det betyder, at vi har betalt 156% over markedsprisen for netop denne kaffe.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.