Den ikoniske og smukke kaffebrygger fra 1941
Chemex
Chemex er en favoritbrygger her hos os, og det er en fantastisk kaffebrygger. Den simple pour-over teknik er med til at skabe en dejlig kop kaffe - og så er den smuk at se på! Chemex blev designet af Peter Schlumbohn i 1941 af en eksil-tysker i USA, og formen og designet er ikonisk og anerkendt verden over.
Smagsoplevelsen med kaffe brygget på en Chemex er en mellemting mellem stempelkande og kaffetragt. Kaffen får noget tyngde, dybde og sødme, men ikke for meget. Kaffen bevarer sin lethed, syren og de søde nuancer i kaffen.
Håndbryg med Chemex
Det er oplevelsen værd at gøre sig umage
48g kaffe
Medium kværnet
4-6 kopper
800g vand / 92°
5 minutter
Step-by-step
Sæt vand over til 92°C - du skal bruge 800g til brygningen, men sæt lidt ekstra over til at væde filteret.
CleverCoffee Tip
Brug filtreret vand, da dette vil give dig de bedste betingelser for en transparent og smagfuld kaffeoplevelse.
Hvis du har en temperaturstyret hældekedel, så hold temperaturen på 92°C her får du det mest optimale ud af kaffen. Er vandet for varmt ekstraheres der mere end hvad godt er for bønnerne. Er vandet for koldt risikerer du ikke at få de mest optimale smage ud af kaffen.
Brug det ekstra vand til at væde filteret
CleverCoffee Tip
Brug det varme vand til at varme din kaffekop op.
Kværn din kaffe fint til medium.
Ved en Wilfa uniform kværn anbefaler vi setting 30-32.
CleverCoffee Tip
Oplever du kaffen bitter og tør? Kværn kaffen lidt grovere.
Oplever du kaffen saltet og sur? Kværn kaffen finere.
Hæld den kværnede kaffe i Chemex, sæt din Chemex på en vægt, nulstil den.
Start din timer, og hæld 100g vand på 30 sekunder. Hæld i små cirkler.
Ved 1:00 minut hæld resten af vandet på - op til 800g.
CleverCoffee Tip
Hvis alt kaffen ikke vædet, så rør forsigtigt rundt i kaffen for at opnå optimal ekstraktion.
Vandet bør løbe igennem på ca. 4:30 til 5:00 minutter.
Fjern filteret, når der er et par sekunder mellem dryppene.
Velbekomme!