Kalita Wave 185
Den populære kalita Wave 185, som du garanteret har set mange steder. Det er en filterbrygger, mange mennesker har som foretrukne brygger, mens det også en en brygger, der kan levere en skøn filterbrug.
Kalita Wave 185 er en såkaldt 'flat bottom brewer' i modsætning til eksempelvis den ikoniske V60-brygger fra Hario, der er en konisk brygger.
Selvom at det varierer fra kaffe til kaffe, snakker man generelt set om, at 'flat bottom' bryggere kan være bedre til at fremhæve de søde smagnoter som for eksempel fersken, mango, jordbær, chokolade eller karamel, hvor den koniske brygger kan være bedre til at fremhæve syrlige smagsnoter som for eksempel citrusfrugter, bær, grønne æbler osv.

Håndbryg med Kalita Wave 185
Det er oplevelsen værd at gøre sig umage

24g kaffe

Medium kværnet

2-3 kopper

400g vand / 92°

3 minutter
Step-by-step
Kog vandet - du skal bruge 400 g. vand, men kog lidt ekstra, således du kan gøre filteret fugtigt før brug.
CleverCoffee Tip
Brug filtreret vand, da dette vil give dig de bedste betingelser for en transparent og smagfuld kaffeoplevelse.
Hvis du har en temperaturstyret hældekedel, så hold temperaturen på 92°C her får du det mest optimale ud af kaffen. Er vandet for varmt ekstraheres der mere end hvad godt er for bønnerne. Er vandet for koldt risikerer du ikke at få de mest optimale smage ud af kaffen.
Brug det ekstra vand til at væde filteret
CleverCoffee Tip
Brug det varme vand til at varme din kaffekop op.
Kværn din kaffe medium til grov.
Ved en Wilfa Uniform-kværn anbefaler vi setting 32-34.
CleverCoffee Tip
Oplever du kaffen bitter og tør? Kværn kaffen lidt grovere.
Oplever du kaffen saltet og sur? Kværn kaffen finere.
Tilsæt den kværnede kaffe til filteret.
Sæt kanden med Kalita-bryggeren på en vægt, nulstil den.
Start din timer, og start med at hælde 50 g. vand over kaffen - lad det trække i 30 sekunder.
Dernæst tilsættes resten af vandet op til 400 g. - dette skal ske indenfor 1 minut og 30 sekunder.
CleverCoffee Tip
Hvis alt kaffen ikke vædet, så rør forsigtigt rundt i kaffen for at opnå optimal ekstraktion.
Den totale brygge tid skal være omkring 2 minutter og 50 sekunder.
Lad kaffen stå til den er drikkeklar - velbekomme!