Lindy hælder vand op i en glas. Der forberedes til cupping af fem forskellige risteprofiler.

Premium kaffe

Kaffe behøver ikke at være fuld af mørke og bitre smage. Hos os rister vi kaffebønnerne lysere, end de fleste, for at bevare de naturlige smagsnoter i kaffen.

Se vores store udvalg af premiumkaffer fra forskellige lande og miljøer.

Filtre

Filtre

12 produkter
Sortér efter
Sortér efter
Paulo Afonso - Brasilien
TilbudFra 139 DKK
José Mauricio - Honduras
TilbudFra 139 DKK
Misiones Bourbon - Colombia
TilbudFra 139 DKK
Spar 97 kr
Taster's Pack Taster's Pack
Taster's Pack
Tilbud449 DKK Normalpris546 DKK
Keramo - Etiopien
TilbudFra 139 DKK
Misiones Castillo - Colombia
TilbudFra 139 DKK
Wildan Mustofa - Indonesien
TilbudFra 139 DKK
Zinule Bulambuli - Uganda
TilbudFra 139 DKK
La Catarata - Costa Rica
TilbudFra 139 DKK
El Desafio - Costa Rica
TilbudFra 129 DKK
Sookoo Qabballe - Etiopien
TilbudFra 139 DKK

Hvad er specialty kaffe?

Begrebet "specialty coffee" eller "specialkaffe," som man siger på godt dansk, er et begreb, der dækker over kvaliteten af kaffen. Specialkaffe er derfor kaffe, som er dyrket, høstet, processeret og ristet udførligt og påpasseligt.

Kvaliteten af specialkaffe bygger blandt andet på en cupping skala med point fra 1-100 lavet af Specialty Coffee Association. Når en kaffe scorer over 80 point på cupping skalaen, defineres den som specialkaffe.

Alt vores kaffe er specialkaffe, men i den her kategori er de lige ekstra lækre. Derfor kalder vi dem premiumkaffer.

Kaffebønner fra hele verden

Vores specialkaffe importerer vi fra mange steder rundt i verden. Fra Indonesien til Kenya eller Etiopien til Costa Rica - vi har kaffe til enhver kaffeelsker.

Vores specialkaffe kommer blandt andet fra:

Kaffebønnerne er nøje valgt efter, hvordan vi får mest muligt ud af smagen med vores nænsomme ristning. Det udmunder sig i fantastisk god kaffe, som varierer i smag, kompleksitet og aroma baseret på terroir og lokation, og det giver os et lækkert sortiment af unikke specialkaffer.

Vi har blandt andet økologisk kaffe fra Peru og direkte handlet kaffe fra Costa Rica. Du er derfor garanteret at finde en kaffe, som passer lige til din præference.

Kaffe, der smager af kaffe

Kaffe behøver ikke være mørke og bitre smage.

Vi rister vores kaffebønner lysere, end de fleste. Det gør vi, fordi vi gerne vil fremhæve nogle af de mange spændende smage, som kaffe indeholder. Med vores lyse ristning, får vi rigtig mange unikke smagsnuancer frem, som kan findes i specialkaffe. Derfor kan vores kaffe smage af alt fra rabarber, ananas og vingummi til figner, bergamotte og chokolade.

Når vi modtager kaffebønnerne, udvikler vi en unik risteprofil for hver enkelt type kaffebønne. Det gør vi, fordi bønnernes oprindelse giver dem en hel individuel smag, som vi gerne vil tydeliggøre med ristningen. Vi fremhæver kaffebønnernes naturlige sødme og frugtige smag, som godt kan være svær at finde i en gængs mørkristet kaffe.

Vi omnirister bønnerne, så du kan bruge dem til filterkaffe, espresso, eller hvad du end foretrækker.

Ansvarlig kaffe - hvad betyder det?

Vi går ikke på kompromis med vores kaffe, og derfor omtaler vi heller ikke vores kaffe som bæredygtig kaffe. Det er fordi, vi foretrækker at udtrykke ansvarlighed. Det indebærer blandt andet, at vi handler direkte med farmere og betaler dem en ordentlig pris, som de faktisk kan leve for.

Derudover, går vi også op i klimakrisen. Det betyder, at vi handler kaffe, som er dyrket på måder, der ikke forværrer klimaet. Det ses for eksempel i kaffe, som er dyrket eller naturligt vokser i skov (agroforestry) frem for ryddet landbrug . Når kaffen er dyrket i skov, vokser den i skygge (shade-grown), hvilket giver nogle helt specifikke smagsnoter til kaffen og øger biodiversitet i området.

Herudover, arbejder vi også på at mindske vores eget aftryk på klimaet. Det medvirker, at vi ser på vores CO2-udledning hvert år og finder ud af, hvordan vi kan nedsætte den. Vi vælger for eksempel altid at få sendt vores kaffe på fragtskibe fremfor fly, fordi CO2-udledningen er langt mindre på den måde.

Den viden, vi præsenterer som vores ansvarlighed står altid tilgængelig for dig i vores Transparency Report. Vi laver en ny hvert år, så du altid kan følge med i vores udvikling og fremskridt.

håndbryg

Vi er nørder, så du ikke behøver at være det

Det tager over 10.000 timer at blive rigtig dygtig til noget. Siden 2014 har vi brugt ethvert vågent minut på at specialisere og dygtiggøre os selv inden for kaffe.

Vores fornemste mission er at gøre kaffeeventyret lettilgængeligt og simpelt for dig. Men vi elsker naturligvis også, når I vil nørde sammen med os.

Derfor har vi lavet bryggeguides til jer.