Keramo

En sand lækkerbisken

I denne måned bringer vi dig en rigtig lækkerbisken fra Bombe-bjergene i Etiopien – en vasket JARC 74112 fra vaskestationen Keramo.

Denne kaffe dyrkes af 381 småbønder i området omkring vaskestationen, hvilket er typisk for etiopiske kaffer. De fleste bønder har kun få hektar jord, mens andre simpelthen plukker kaffen, der vokser naturligt på deres ejendom.

Aroma og smag

Denne kaffe har en næsten nostalgisk og klassisk, vasket etiopisk smagsprofil, som vi alle kender og elsker. Den har masser af kompleks frugtighed og blomster-aroma, samtidig med at den er delikat og te-agtig.

Når du tager den første tår, rammer hindbær, søde citrusfrugter og bergamot dig i munden. Når kaffen så køler ned, falder syren ud af smagen, og kaffen bliver sød og ferskenagtig.

Farmen

Keramo-vaskeriet er kendt lokalt for sin høje kvalitet i plukning, sortering og forarbejdning. De har placeret sig i top 10 i Ethiopian Cup of Excellence tre år i træk.

Den ekstraordinære højde på 2260-2360 meter over havets overflade resulterer i en langsom modningsproces og en tæt og hård bønne. Det betyder, at kaffen vil udvikle mere kompleksitet, intensitet og aroma, og at den bevarer sine aromatiske kvaliteter bedre. Kaffen kræver også en længere hvileperiode, før den åbner sig i koppen – vi anbefaler mindst 7 dage.

Specifikationer

Land: Etiopien
Region: Sidama
Kaffesort: JARC 74112
Proces: Vasket
Dyrkningshøjde: 2260-2360 Masl
Høst: Januar 2023
Noter: Frugtig og kompleks med noter af bergamot, fersken og hindbær.

Vores køb

Vi har betalt $9.48 pr. kg for kaffen (FOB).

Markedsprisen på tidspunktet for kontrakten var $4.02 pr. kg.

Dette betyder, at vi har betalt 136% over markedsprisen for denne specifikke kaffe.

Læs mere om, hvorfor vi betaler mere for vores kaffe her.

Vores opskrift

Keramo håndbryg

På det sidste har vi været helt vilde med resultaterne, når vi forlænger kaffens bloom. Det gør ekstraktionen mere jævn og give en renere og sødere bryg.

Prøv vores anbefalede opskrift til en lækker bryg med Keramo:

Det skal du bruge
24g kværnet kaffe (32 klik på Comandante eller 850-950 microns)
400g filtreret vand / 95°C

Pour-over guide
Start timeren og hæld 50g vand indtil kaffen bloomer (husk at dække al kaffen)
Ved 1:30 hæld op til 400g vand på ca. 1 minut

Kaffen skulle være færdig efter 3 til 4 minuter baseret på din kværn og kværnniveau.

Velbekomme!

Forsæt med at læse