Når du ikke længere kan se bønnerne i ristekammeret, er det på tide at skille din Hottop ad, og give den den helt store rengøringstur. Det er en simpel operation, der varer en times tid, og som udover knofedt kræver følgende:

  • Stjerneskruetrækker
  • Støvsuger
  • Bajle med vand og rengøringsmiddel
  • Ovnrens
  • Møbelpolish (!)
  • Et par klude og viskestykker

Her er min fremgangsmåde:

Start med at fjerne frontpanelerne.
Tromlen trænger i dén grad..
Ristekammeret rengøres hurtigt med en støvsuger. Bemærk farveforskellen på bagvæggen, hvor bønnerne har kørt.
Ståldele og frontglas ligges i blød i varmt sæbevand.
…Og skrubbes herefter med en børste. (Hvis du bruger rengøringssvampe, så pas på med den hårde side, som kan ridse stålet.)
Blæseren skrues af..
..og ligges på en forhøjning, så ledningen ikke strammes unødigt, når selve viften skrues af.
Viften støvsuges og skrues af..
..hvorefter den vaskes af med en opvredet klud.
Viften skues på igen…
..og blæseren skrues fast på Hottop’en.
Vær opmærksom på at få pakket ledningerne nedenom den nederste plastikkappe, når blæseren skrues fast på Hottop’en igen.
Ovnrens spayes på bønneslisken. Vær forsigt, så ovnrensen ikke løber ned i ristekammeret. Følg anvisningen på produktet.
Møbelpolish er glimrende til at polere de udvendige ståloverflader af risteren. Følg anvisningen på produktet.
Bagfilter og topfilter skiftes. Det synes tiltrængt..
Inden Hottop’en samles, påføres fødevaregodkendt-silikoneolie på spidsen af tromlens endestykker.
Voilá; ét styks skinnende Hottop klar til kamp mod grønne bønner!

Relaterede Indlæg