CleverCoffee er B Corp-certificeret - Alle i og omkring CleverCoffee er med til at skabe en bedre verden. Intet mindre!
Category / News / Articles
Category / News / Articles

Virksomhed i Odder er blandt verdens mest ansvarlige

CleverCoffe er blevet B Corp-certificeret

Som B Corp-certificeret virksomhed har kafferisteriet CleverCoffee i Odder nu én af verdens mest krævende certificeringers ord for, at de bruger deres forretning til at skabe positiv forandring i verden. Med certificeringen kommer kafferisteriet i fint selskab med danske virksomheder som Letz Sushi, Rudolph Care, og det amerikanske tøjmærke Patagonia

Langt mere end en produktcertificering

Lindy Brogaard og Lars Frello, der er medejere af CleverCoffee, begyndte at samle den nødvendige dokumentation for at kunne ansøge om at blive en B Corp-virksomhed tilbage under første corona-nedlukning.

“Det var en certificering, vi havde haft kig på længe. Vi vidste, at den var meget krævende, så travlheden gjorde, at vi skubbede opgaven foran os. Indtil vi pludselig fik lidt bedre tid under nedlukningen." Fortæller Lars Frello.

Det unikke ved en B Corp-certificering er bl.a., at det ikke er virksomhedens produkter, der opnår en certificering, som med f.eks. Fairtrade. Derimod er det virksomheden som helhed, der skal godkendes.

 

En 15 måneder lang proces

Fra maj til august 2020 arbejdede de intenst på at opfylde de strenge krav, der er til at kunne blive certificeret. Det foregår ved, at man svarer på hundredvis af dybdegående spørgsmål om virksomhedens gøren. Derefter vurderer B Lab, organisationen bag B Corp, svarene og beder om uddybende dokumentation. Om processen fortæller Lars:

“Det har bl.a. betydet, at vi har skulle dokumentere, at ikke blot kaffefarmeren, men også hans eller hendes medarbejdere har fået en løn, der ligger væsentligt over levelønnen. Det har været ret krævende, da vi har mange samarbejdspartnere i hele verden, som alle måtte hjælpe os med at dokumentere, at vores forretning fungerer på en ansvarlig og bæredygtig måde.”

 

Du kan være med til at gøre en forskel

I de seneste 40 år er prisen på kaffe ikke steget, hvilket betyder, at mange kaffefarmere verden over lever i fattigdom. CleverCoffee køber størstedelen af deres kaffe direkte hos kaffefarmerne og betaler typisk 3-400% over den almindelige markedspris. Det betyder, at farmerne kan betale deres medarbejdere en fair løn og give dem overskud til at investere i udviklingsprojekter som f.eks. en mere miljøvenlig produktion.

“Vi går meget op i, at levere den mest velsmagende kaffe på markedet - og vi mener selv, at man kan smage på kaffen, at den er produceret under ordentlige forhold. Det hænger bl.a. sammen med, at når kaffefarmerne får en fair betaling, så har de mere overskud til at forbedre sine praksisser og til at skabe et bedre produkt.” Forklarer Lindy Brogaard, der er Head of Coffee i risteriet. 

 

Om B Corp

B Corp certificering er en global standard for, hvilken forskel en virksomhed gør for samfundet. Som B Corp-certificeret virksomhed forpligter man sig til at leve op til høje standarder både socialt, miljømæssigt og i forhold til gennemsigtighed. Certificeringen kræver en høj grad af dokumentation og gransker alle aspekter af virksomheden. Der er i dag cirka 4000 B Corp-certificerede virksomheder i verden - godt 30 af dem er danske.

 

Om CleverCoffee

  • CleverCoffee blev stiftet i en garage i Viby i 2014
  • Virksomheden rister nu kaffe i Odder og driver en kaffebar på Aarhus Universitet
  • CleverCoffee importerer fra det meste af verden og leverer bl.a. til Aarhus Street Food og Hotel Kong Arthur.
  • Virksomheden beskæftiger 10 medarbejdere
  • CleverCoffee blev B Corp-certificeret i oktober 2021

Lysristet specialkaffe - passer til alle kaffebryggere

Vil du have nyheder direkte i din indbakke?

Lad os være email-venner
Intet spam. Kun goodies!

Følg os på Instagram