CleverCoffee er B Corp-certificeret - Alle i og omkring CleverCoffee er med til at skabe en bedre verden. Intet mindre!
Category / News / Articles
Category / News / Articles

Ngozi - ny kaffe fra Burundi

Det er blevet tid til at dykke ned i månedens nye kaffe, og hvor er det bare fedt! Det er helt fantastisk at dykke ned i hele verdens kaffe og udvælge de absolut lækreste.

Vi håber, I bliver lige så vilde med denne kaffe, som vi er.

Turen går til Burundi

I denne måned skal vi et smut til Burundi, for herfra stammer månedens nye kaffe, Ngozi. Ngozi kommer fra en lille vaskestation, der hedder Gashikanwa, som drives af en sand powerkvinde, Jeanine Niyonzima - Aroian.

Kaffen er ikke helt som andre afrikanske kaffer - og derfor synes vi, den var særligt interessant. Den er mindre frugtig, end afrikanske kaffer typisk er, og syrligheden er meget lav. Kaffen er let drikkelig med en SCA-score på 87.

 

Specifikationer

→ Land: Burundi

→ Region: Gitanga, Ngozi

→ Vaskestation:

→ Sort: Bourbon

→ Processering: Natural

→ Højde: 1.800 moh

→ Plukket: Juli 2020

→ Smag: Sød og cremet med smag af sort te og karamel - med et hint af røde bær.

 

Vi skal sikre den fremtidige produktion

Vi har handlet kaffen via Cuprima til en FOB-pris på $8,19/kg. C market-prisen var på daværende tidspunkt på ca. $2,53/kg.

I Burundi er det ikke unormalt, at kaffeplanterne er op til 50 år gamle, fordi den enkelte farmer ikke har råd til at udskifte planterne med nye. Det giver desværre et begrænset afkast af kaffebær.

Hvis produktionen skal fortsætte for den lille farmer i Burundi, er det afgørende, at vi betaler en højere pris. Så kan der gradvist blive råd til en overgang til nye kaffeplanter.

Lysristet specialkaffe - passer til alle kaffebryggere

Følg os på Instagram