Velkommen til vores nye hjemmeside og webshop. Skulle du opleve en fejl, så giv os endelig besked. Tak for din støtte!
Category / News / Articles
Category / News / Articles

El Desafio

En unik kaffe med noter af rabarber og jordbær. Læs historien om El Desafio her og smag den hos CleverCoffee.

Så blev det september, og dermed tager vi hul på efteråret, men det skal naturligvis ikke forhindre os i at sende endnu en perle af en kaffe jeres vej. 

Med denne måneds kaffe bliver vi i Costa Rica og sågar på samme farm som sidst, men dog præsenterer vi jer for en helt anderledes kaffe. Smagsoplevelsen ved denne kaffe er en smule mere funky, og måske er der nogen af jer, der allerede har oplevet kaffen i sidste års høst. Selvom det er tilfældet, kan I godt glæde jer. 

El Desafio, som denne måneds kaffe hedder, er en af de mere specielle kaffer, vi har præsenteret, men nok også en af de mest populære kaffer, vi har haft gennem tiden.

Kaffens specifikationer

  • Land: Costa Rica
  • Region: Chirripó
  • Vaskestation: Café Rivense del Chirripó
  • Sorter: Villa Sarchi
  • Processering: Natural
  • Højde: 1550 moh
  • Plukket: April 2021
  • Smag: Sød og frugtig med noter af rabarber og jordbær samt aroma af vingummi

 


Hvem gad ikke godt have denne udsigt på arbejdet hver dag?

 

En funky kaffe udover det sædvanlige

Vi har sandsynligvis sagt det før, men vi siger det gerne igen. Processeringen af kaffen er noget helt særligt. Hvor vi i sidste måned smagte en kaffe, der var Honey processeret, er denne måneds kaffe Natural processeret.

Ved at smage denne og sidste måneds kaffe lige efter hinanden, vil vi således gerne give jer et billede af, hvor vigtig selve processeringen af kaffen er.

Natural processed kaffe betyder, at bønnerne er tørret inde i et intakt bær. På den måde får det mulighed for at trække en høj grad af sødme og frugtighed fra frugtkødet. Det giver smag, som kan virke meget anderledes end mere traditionelle kaffesmage, men som er helt vidunderlig. 


Sådan ser det ud, når kaffen er igennem en Natural processering.

 

Kaffens oprindelse

Kaffens navn, El Desafio, betyder udfordring. Et meget passende navn, for udfordringer har Ricardo og familien Ureña Rojas haft nok af siden farmens begyndelse. Det fortalte vi en hel del om, da vi præsenterede sidste måneds kaffe La Catarata.

Siden 2006 har de arbejdet på at perfektionere deres tilgang til Honey processeret kaffe, og deres engagement betyder, at deres kaffe i dag er blandt det absolut bedste, vi har smagt. Heldigvis stoppede de ikke der. 

Familien Ureña Rojas har valgt at udfordre sig selv – de vil gøre det samme med natural processed kaffe. Noget tyder på, at de gør det helt rigtige, for med denne måned kaffe rammer de noget helt unikt. 

De har formået at trække nogle smagsnuancer frem, som er super frugtige. Kaffen har således smag af rabarber og jordbær, og derudover er aromaen næsten vingummiagtig.

Det er andet år i træk, vi har denne kaffe, og den nyeste høst er mindst lige så fantastisk, som den første var.

 

Vores kaffebar er (gen)åbnet Aarhus

Har du forresten hørt det? Vores kaffebar i Aarhus er endelig åben igen! 

Hvis du er i Aarhus, så slå endelig et smut forbi. Vi serverer lune boller til morgenmad og sprøde surdejssandwiches til frokost. Lige nu har vi desuden El Desafio på vores ene espressokværn. Kig forbi, hvis du vil smagen kaffen, når vi brygger den som espresso.

Du finder vores kaffe hos The Kitchen på adressen Universitetsbyen 14, 8000 Aarhus C

Der er åbent for alle, der har lyst til at give os et besøg mellem kl. 9-15. 

Lysristet specialkaffe - passer til alle kaffebryggere

Følg os på Instagram