Én af verdens mest populære bryggere

Hario V60

Hario V60 er en af de absolut bedste filterholdere til håndbryg. Hario V60 findes i forskelligt materiale, og fælles for dem er, at du kan komme i gang uden at skulle investere hele formuen.

Med V60 får du en dejlig transparent smag i kaffen, hvor du oplever alle nuancerne. Det er let at komme i gang, og med fokus på præcision og lidt øvelse kan du lave verdensklasse kaffe. Du har fuld kontrol og kan i høj grad begynde at styre din ekstraktion for at opnå den perfekte kop kaffe.

Håndbryg med Hario V60

Det er oplevelsen værd at gøre sig umage

kaffebønner

24g kaffe

kaffekværn

Medium kværnet

kaffekopper

2 kopper

gooseneck hældekedel

400g vand / 94°

stopur

2 minutter og 45 sekunder

Step-by-step

Sæt vand over til 94°C - du skal bruge 400g til brygningen, men sæt lidt ekstra over til at væde filteret.

CleverCoffee Tip
Brug filtreret vand, da dette vil give dig de bedste betingelser for en transparent og smagfuld kaffeoplevelse.

Hvis du har en temperaturstyret hældekedel, så hold temperaturen på 94°C her får du det mest optimale ud af kaffen. Er vandet for varmt ekstraheres der mere end hvad godt er for bønnerne. Er vandet for koldt risikerer du ikke at få de mest optimale smage ud af kaffen.

Når vandet er klar, vædes filteret, mens det sidder i V60 bryggeren, således hele filteret er vådt. Lad vandet løbe igennem.

CleverCoffee Tip
Brug det varme vand til at varme din kaffekop op.

Kværn din kaffe medium til groft. 

Ved en Wilfa uniform kværn anbefaler vi setting 30-32.

CleverCoffee Tip 
Oplever du kaffen bitter og tør? Kværn kaffen lidt grovere. 

Oplever du kaffen saltet og sur? Kværn kaffen finere.

Hæld den kværnede kaffe i filteret, sæt din Hario V60 på en vægt, nulstil den.

Hæld 50g vand over kaffen, så al kaffen er dækket.
Lad kaffen boble, også kaldet bloome, i 30 sekunder.

Hæld det resterende vand (i alt 400g) over kaffen. Ophældet skal ske inden for 1 minut og 30 sekunder.

CleverCoffee Tip
Løber kaffen for langsomt igennem? Hæld vandet mere aggressivt i midten af filteret. Løber kaffen for hurtigt igennem? Hold fast i bryggeren og sving forsigtigt rundt.

Når kaffen er løbet igennem, er kaffen klar til servering.

Velbekomme!