CleverCoffee er B Corp-certificeret - Alle i og omkring CleverCoffee er med til at skabe en bedre verden. Intet mindre!

Vil du med til vores næste B Inspired netværk?

Kom og få inspiration og sparring

Kommende netværk for dig der arbejder med ansvarlighed 

Impact

Mandag den 25. oktober kl. 15-17 skal vi have fokus på impact. Impact er noget vi alle sammen skal forholde os til, men det kan være svært at komme igang og måske også at komme videre. Hvordan kan vi hjælpe hinanden på rette vej og blive endnu bedre sammen? 

Vi byder på kaffe og en 
croissant, og håber vi ses!

Find vej til kaffebaren
Image
Vi mødes hver anden måned

Læs om vores tidligere netværksmøder her

Ansvarligt forbrug og produktion (SDG 12)

I september havde vi besøg af Peter Hove fra Refurb.

Han 
kom ind på, hvordan genbrug og cirkulær økonomi kan bidrage til bæredygtigt forbrug, hierarki i forbrug & affald samt hvordan levetidsforlængelse kan indgå i forretningsmodeller♻  Efterfølgende havde vi en spændende snak om cirkularitet på tværs af forskellige brancher. 

Image

Mennesker skal være med i udviklingen

I juni havde vi besøg af Annette Thelin fra B Corp certificerede JJW Arkitekterne.

Hos JJW arkitekterne arbejder Annette på at implementere de bæredygtige
 og ansvarlige tiltage i hverdagen, for hende er det afgørende at tænke mennesket ind i udviklingen. Forandringer kan være svære og derfor er det afgørende at gøre tiltag og nye initiativer synlige og forståelige i hverdagen. Det betyder de bl.a. har vejet madaffald, nudget til at minimere service eller sat resultater op på forbrug af strøm. 

Image

Sammen om ansvarlighed

I marts måned var vi ramt af corona, men det forhindrede os ikke i at afholde et online netværk. 

Dette netværksmøde havde fokus på sparring blandt deltagerene, hvorfor alle havde mulighed for at byde ind med deres situation og udfordring, hvilket gav mulighed for at få input fra andre brancher. 

Sammen om ansvarlighed
Image

Et B Corp certificeret kaffekorporativ

Januar stod i kaffens tegn da vi online mødtes med brasilianske SanCoffee. 

SanCoffee er et B Corp certificeret kaffekorporativ, der arbejder målrettet med ansvarlighed helt ude hos farmerne, de har et drøn højt ambitionsniveau og brænder for både kaffe og kvalitet. 

Image

Co2 udledning i fødevarebranchen

I November kunne du møde Svend Daverkosen fra Aarstiderne. 

Aarstiderne har i flere år arbejdet målrettet med at nedbringe deres co2-udledning.

Image
Bliv en del af B Inspired netværket

Hvor langt er du og din virksomhed egentlig med bæredygtighed?

Det er et spørgsmål, der kan være svært at svare på. Hver dag kommer der nye anbefalinger og metoder til, hvordan vi bliver bedste for verden.

Vi når alle længst ved fælles hjælp

Vi tror på, at vi ved fælles hjælp kan blive bedre til at stille skarpt på de udfordringer, der rør sig i netop vores hverdag ved at åbne op om vores udfordringer, så vi kan hjælpe hinanden.

Hver anden måned mødes deltagerne i B Inspired til et inspirerende oplæg og ikke mindst netværk omkring, hvordan vi som virksomheder kan flytte os mest ansvarligt inden for bæredygtighed.

CleverCoffee kaffebar i Aarhus

Det får du:

  • En gratis plads i et netværk hver anden måned
  • Inspirerende oplæg med fokus på bæredygtighed
  • Sparring med andre, der også fokus på ansvarlig virksomhedsdrift
  • Mulighed for at mødes fysisk i CleverCoffee kaffebaren i Aarhus med de andre deltagere.
  • Ved tilmelding sikre du, at du får besked om kommende arrangementer

Hvis du vil være en del af B Inspired, så tilmeld dig vores kommende møde ved at udfylde formularen herunder:

Hos CleverCoffee er vi selv på en rejse mod mere bæredygtighed i alt, hvad vi foretager os. Vi er kun lige begyndt, og selvom vi nok gør mere end de fleste, opdager vi alligevel hele tiden nye områder, hvor vi kan forbedre os

B Inspired-netværk - et ambitiøst netværk for bæredygtige virksomheder

Vi har lyst til at dele vores erfaringer på rejsen og ikke mindst lade os inspirere af andre. Det blev startskuddet til vores netværksgruppe B Inspired, som er et ambitiøst og inspirerende netværk for virksomheder med en bæredygtig agenda. Vores B Inspired-netværk henvender sig til virksomheder i alle størrelser og brancher, som ønsker at:

  • arbejde struktureret og målrettet med bæredygtighed. 
  • arbejde hen mod at blive en B Corp-certificeret virksomhed.

Dyk ned i B Inspired nedenfor og bliv klogere på, hvad du kan opnå i vores netværk.

Et netværk for bæredygtige virksomheder der sigter højt 

Hvad nu hvis alle virksomheder ikke kæmpede om at være bedst I verden – men derimod bedst for verden? Dén tanke var for besnærende for os at lade stå, og på mange måder lagde den faktisk fundamentet vores B Inspired-netværksgruppen og definerede agendaen og målsætningerne. 

I vores optik er det ikke længere ambitiøst nok kun at måle sin CO2-udledning, bruge Svanemærket rengøringsmiddel eller få en certificering af sit produkt. Vi må og skal sigte langt højere – og dét kan vi i fællesskab i vores B Inspired-netværk. Den etiske og bæredygtige forståelse skal helt ind i kernen af os som virksomheder. Spørgsmålet er blot, hvordan?

Kender du din virksomheds impact?
Hvis du vil være bedst for verden, er du nødt til at måle din impact – altså den påvirkning du som virksomhed har på samfundet og verden. Vi har alle sammen brug for et udgangspunkt og en plan, vi kan følge step for step for hele tiden at forbedre os. 

For at måle impact, anvender vi onlineværktøjet ”B Impact Assessment”, som er et globalt udbredt og anerkendt værktøj, der gør det let for virksomheder at måle, sammenligne og ikke mindst forbedre deres samfundsimpact.

Det er ikke længere et valg for virksomheder, om de skal tage samfundsansvar. I vores optik er det en forventning og et vilkår, som virksomheder må forholde sig til. Vi ved dog godt, at det kan være en lang og snørklet vej, men ved hjælp af B Impact Assessment bliver det mere gennemskueligt og konkret.  

B Impact Assessment udarbejder nemlig en gennemgribende vurdering af den impact, som vores og din virksomhed skaber i alle led – stort som småt. Det gælder lige fra indkøb og produktion til salg, transport, medarbejdere og styring.

Hvem står bag B Impact Assessment?
B Impact Assessment er stillet gratis til rådighed af ”B Lab”, som også tildeler den eftertragtede B Corp-certificering til de virksomheder, der klarer sig bedst igennem spørgsmålene. På nuværende tidspunkt er kun 35 danske virksomheder sluppet igennem nåleøjet og blevet en B Corp-certificeret virksomhed. 

På verdensplan sidder knap 3.500 virksomheder på tværs af brancher med certificeringen – og interessen for en B Corp-certificering er kun stødt stigende.

B Inspired arbejder målrettet og ambitiøst med B Corp 

I vores bæredygtige netværksgruppe arbejder vi struktureret og målrettet med bæredygtighed fra A-Z, men vi arbejder også hen mod:

  • at få flere virksomheder til at se værdien i en B Corp-certificering
  • at hjælpe flere virksomheder med at blive B Corp-certificeret – inklusiv os selv.

Vi ved, at der ligger stor værdi i at sparre med og lade sig inspirere af andre virksomheder i samme situation og ikke mindst fra virksomheder, som allerede er blevet B Corp-certificeret. Samtidigt oplever B Corp-certificerede virksomheder ligeledes, at de får lettere ved at rekruttere medarbejdere og tiltrække potentielle investorer.

Vær med i et ambitiøst netværk for bæredygtige virksomheder
Vil du også gerne tage ansvar sammen med en bred vifte af virksomheder inden for et væld af brancher? Så er B Inspired sandsynligvis det helt rette netværk for dig. B Inspired byder alle virksomheder, som har lyst til at arbejde målrettet med impact og bæredygtighed inden for. 

I vores netværk arbejder vi hver gang, og hver dag, for at blive de bedste – ikke de bedste i verden, men de bedste for verden. Hos CleverCoffee tror vi på, at vores arbejde med positiv impact på både det sociale og miljømæssige plan skaber mening for os alle sammen.

Klimaforandringer, ordentlige arbejdsbetingelser og fattigdom kan ikke løses af stater og nonprofitorganisationer alene. Vi har også brug for, at virksomheder tager ansvar. Og det er netop dét, vi gør i B Inspired.

Vil du høre mere om vores netværk? Og er du måske endda interesseret i at blive en del af det? Så må du endelig ikke tøve med at kontakte os. Vi er altid glade for at kunne hjælpe – og fortælle endnu mere om B Corp, impact og vores grønne netværk. 

Netværket mødes i CleverCoffee's kaffebar - læs mere her:

Hold dig opdateret på B Inspired netværket
Udfyld felterne - så giver vi dig besked, når vi mødes igen
Et netværk med fokus på ansvarlighed og sparring - Universitetsbyen 14, 8000 Aarhus
* felterne markeret med en stjerne skal udfyldes. Når du tilmelder dig arrangementer, giver du ligeledes tilladelse til, at vi må sende dig informationer omkring B Inspired netværket.