Med installation af prober er vi nået til den sværeste del af processen, og samtidig det sted vi anbefaler at man lægger mest af sin tid. Der skal som tidligere nævnt installeres to prober i ristekammeret – en der måler temperaturen i luften og en der måler temperaturen direkte i bønnerne. Den førstnævnte er relativt simpel at finde en god placering til, mens den anden er lidt mere krævende. Her skal der udtænkes en placering i bønnemassen, hvor der tages højde for at der ikke kan sætte sig en bønne fast mellem probe og væg, samt at tromlens flanger ikke maser proben under rist.

Vi anbefaler at man benytter billederne af vores placering som guideline til selv at optegne en mulig placering, måle op og rette til indtil placeringen bliver mest optimal. Da det kan være svært forestille sig hvorvidt placeringen er rigtig ud fra markeringer på bagvæggen, kan det være en god idé at placere en lille magnet på det markerede sted. Denne kan bidrage til at undersøge om tromlen fortsat kan bevæge sig frit med den valgte placering.

Hvis man benytter de samme probes som vi, med en diameter på 6.4 mm, anbefaler vi at man borer for med et 6 mm bor og derefter borer op til 6.5 mm, hvilket givet en smule strammere fit end hvis der blot bores med 6.5 mm. JB Weld benyttes til at fastgøre proberne – husk at lade limen tørre mindst 24 timer før der fortsættes med resten af installationen.

De følgende billeder dokumenterer den fremgangsmåde vi benyttede i vores installation.

Det første hul er markeret og bliver boret.
Begge huller boret ud og klar til montering af probes.
Proberne placeres i hullerne og det tjekkes at placeringen er rigtig.
På billederne ses hvordan den øverste probe placeres så den stikker 5mm ind i kammeret, mens den nederste kun stikker 2mm frem.
Hullerne grattes for at få limen til at binde bedre.
JB Weld blandes i forholdet 50:50.
Med nøjsom hånd påføres JB Weld omkring begge probes.
Resultatet efter 24 timers hærdning.

Hvis du er kommet hertil, har du overstået den sværeste del af installationen. Godt arbejde!

I næste del gennemgår vi hvordan kontrolboardet monteres og tilkobles.


Relaterede Indlæg