Vejen til den fantastiske kaffe fra Suke Quto har ikke været let

I årene fra 1997 til 1999 var området Guji præget af store bushfires, som ofte opstod af ukendte årsager. Tesfaye Bekele var på daværende tidspunkt ansat i Natural Resource and Environmental Protection for den etiopiske regering. Han havde ansvaret for området, og da brandene sluttede, så han, hvordan de lokale lige så stille vendte tilbage til områderne. Idéen om at genplante træerne opstod, og på den måde var det muligt at give de lokale et alternativ til teff- og majsmarker. Kaffetræerne blev tilføjet for at skabe diversitet, men de lokale var ikke interesserede i at passe en afgrøde, der var så mange år undervejs.

“Den der venter længe, venter på noget godt”

Tesfaye kommer fra en kaffeproducerende familie, og har derfor arbejdet med kaffe hele sit liv. De lokale i området var ikke interesserede i at passe kaffetræerne, når der skulle gå helt op til fem år før træerne ville give et afkast. Han endte derfor med at sige sit job op og begyndte livet som kaffefarmer.

Efter at have høstet for første gang, vendte det lokale samfund igen deres blikke mod Tesfaye. Idéen om at producere kaffe var måske ikke så dårlig alligevel. Guji områdets kaffefarme er i høj grad inspireret af Suke Quto farmen, og det gør Tesfaye til en stolt kaffefarmer.

Kaffen er forøvrigt fantastisk

Vi handler kaffen gennem Trabocca, som også er dem, der betaler for farmens økologiske certificering. Trabocca er meget seriøse omkring kvalitet, hvilket er med til at sætte standarden for bønnerne fra Suke Quto.

Kaffen har opnået et score på hele 87,75! Det siger altså noget om den klarhed, der er at finde i denne fantastiske kaffe.  Kombinationen af denne kvalitetsbønne og den unikke lyse risteprofil, giver en kop fyldt med ferskennoter og Earl Grey. Suke Quto er månedens kaffe for vores kaffeabonnenter, men du kan også købe den lige her. 


Relaterede Indlæg