Når vi køber grønne bønner, gør vi det med tanke på hele forsyningskæden. Som kafferistere er vi et mellemled mellem de kaffeproducerende og de kaffedrikkende – og det kræver, at man tager ansvar.

Når der snakkes bæredygtighed, er der mange ting in mente. Bæredygtighed har mange aspekter, som miljø og vilkår – og alt, der ligger derunder. Det er derfor vigtigt, at vi handler de bedste kaffer i verden til en fair pris for alle parter og på en måde, som fremmer bedre vilkår for både kaffebonden, hans/hendes familie og naturen omkring farmen.

Hvad betyder det for os?

Helt konkret betyder det, at vi handler direkte med kaffebonden eller gennem ansvarlige importører som eksempelvis Ally Coffee. Vi får kaffen leveret til kaffeværkstedet i Fillerup. Her rister vi det, tester det og sender det ud til dig eller din virksomhed, når den rette smag er der!

Når der nu står, at vi handler direkte med bonden uden bindeled og i samme omgang nævner Ally Coffee, er det fordi det giver mening. Ally Coffee er et fælleskab, der distribuerer kaffe til ristere.

”We open up oppotunities that move coffee forward”

– Ally Coffee

Deres mål er at skabe et fælleskab omkring viden, inspiration og læring. Og det vil vi gerne være en del af. Herfra kommer der kun kaffe, som de selv elsker. Dét giver i hvert fald mening for os. Kaffe, der er af den højeste kvalitet. Kaffe, der er handler under gode vilkår. Kaffe, der smager fantastisk!

Hvad betyder det for dig?

Tilbage til det bæredygtige… Hvornår er noget bæredygtigt? Det er det, når det giver mening for alle de involverede parter – og alle de kommende generationer. For at passe på jorden, så fremtidige generationer også får mulighed for at opleve og smage de fantastiske kaffer, som vi smager på i dag, er det essentielt, at der gøres noget. Vi skal fremme viden omkring, hvad ”ikke-bæredygtig” kaffe gør ved producenterne. Hvad de kæmpefarme gør ved naturen. Og ikke mindst, hvad det gør for hele industrien.

At handle bæredygtigt er ikke nødvendigvis let, når vi snakker om kaffe. Men som sagt, så er det essentielt. For at både du og jeg kan nyde en ren og lækker kop med god samvittighed, er det vigtigt, at vi alle tager nogle aktive valgt – og fravalg.

Et aktivt valgt vi allerede har taget, er valget om at registrere både vores kaffe fra Misiones og vores Simply Good Coffee hos Transperency Trade Coffee. TTC har beregnet en RTO på Misiones kaffen på 17,2%. Udover det, så er det også den bedste colombianske kaffe, vi nogensinde har smagt!

Det kan du læse meget mere om det hele lige her.


Relaterede Indlæg