CleverCoffee er B Corp-certificeret - Alle i og omkring CleverCoffee er med til at skabe en bedre verden. Intet mindre!
Done, doing & dream

Trade

Herunder kan du læse mere om hvilke tiltag vi har gjort for bæredygtig handel. God læselyst.

Done

Dialog og gennemsigtighed i handlen

Groft set så handler vi kaffe på to forskellige måder. 

  1. “Direct Trade”  er kaffe vi handler direkte hos farmen eller kooperativer.
  2. “Transparent Trade” er kaffe vi handler via transparente og socialt ansvarlige importører.

På den måde kan vi sikre gennemsigtighed i vores sortiment, og være i dialog med farmen på en måde, der ikke ville være mulig på anden vis.Image
Done

Prisen gør en forskel

Som i hele vores forretning stræber vi efter transparens. Vi sørger for at købe kaffen til en pris, der skaber overskud hos kaffebonden, så hun eller han kan fortsætte sit store arbejde og skabe betingelserne for en bæredygtig forretning for alle parter. Derfor kan du i vores Transparency Report læse de priser vi betaler for kaffen.

Image
Doing

At gøre sig bemærket

2020 var også året, hvor vi blev bemærket internationalt. I vores mission for, at gøre handlen med kaffe transparent ønsker vi også at gøre os bemærket som en forretning, der bryder med det traditionelle fokus på profit, hvortil vi i stedet ønsker at fokuserer på gensidig relationer med vores partnere. 

Image
Doing

2020 - året ingen vil glemme

Også hos CleverCoffee mærkede vi Covid-19, og efterspørgslen på kaffe faldt. Muligheden for at bruge ressourcerne på udvikling frem for drift har gjort, at vi med vores forretning har kunne gennemtænke måden, hvorpå vi arbejder. Vi er derfor blevet endnu bedre, til det vi er gode til.

Image
Dream

Et nyt, transparent marked

Det internationale kaffemarkedet er råddent. 98% af verdens kaffe er stadig produceret med udgangspunkt i priserne for 30 år siden. Farmene bliver underbetalt og dette gavner ikke til opbygningen af anstændige jobs og bæredygtig udvikling. Én måde vi arbejder aktivt med denne problemstilling er at sikre gennemsigtighed i gennem hele vores forretning. 

Image
Dream

Vores egen blockchain coffee

Image