CleverCoffee er B Corp-certificeret - Alle i og omkring CleverCoffee er med til at skabe en bedre verden. Intet mindre!
Bæredygtighed og certificeringer

CleverCoffee's holdning til certificering

CleverCoffee er et ansvarsfuldt og transparent kafferisteri og kaffebar, som har valgt at gå en anden vej end, hvad andre gør i branchen. Nedenfor kan du læse mere om, hvordan vi forholder os til certificeringer.

Har du lyst på mere så fortæller vi også hvordan vi bærer os ad i vores Transparency Report.

Fairtrade er ikke ambitiøst nok

Vores kaffe bærer ikke FairTrade-logoet, fordi det ikke passer ind i vores værdier og kvalitetsstandarder. Vi har i stedet underskrevet The Pledge og har kaffer registreret ved den uafhængige organisation Transparent Trade Coffee. Organisationen hæver barren for transparens i handlen med specialkaffe, og dette medfører at risterier, der køber direkte gennem farmeren betaler væsentligt mere for kaffen end hvis de køber gennem FairTrade.

Image
Det er vores erfaring, at antallet af certificeringer er steget, og dét i sig selv indikerer et øget fokus på ”at ville gøre godt”

Bedre certificering er vejen frem, hvis du spørger os

Det er et godt tegn at antallet af certificeringer stiger, men når vi vil være gode for verden og vores partnere, hvorfor så ikke starte på den rigtige måde? I stedet for at starte med den vestlige verdens behov, bør fremtidig certificering starte på farmen og med farmernes behov.

Ønsket om at inkludere farmeren
Vi ønsker at skabe en unik certificering, hvor landmændenes behov kommer først. For at gøre det skal vi være endnu mere fortrolige med alle deres behov og krav på farmen. Ved at lære endnu mere om farmenes arbejde, krav og behov er vi i stand til at skabe standarder, der øger deres fremtid. En fremtidig certificering bør desuden indeholde en ansvarsfordeling i forhold til risikoen, der er forbundet med at udforske og udvikle virksomheden. Landmænd overalt i verden vil muligvis gerne gøre det bedre end de gør i dag, men risikoen for fiasko er for dyr. Det bør ikke være tilfældet i fremtiden. De landmænd, der ønsker at udvikle deres forretning, skal have den underliggende støtte, de har brug for.

Vores første B Corp-kaffe
Første kvartal af 2021 kan vi endelig præsentere vores første B Corp-kaffe i sortimentet. Denne kaffe er fra SanCoffee i Brasilien. SanCoffee er et kooperativ baseret 873 familier opdelt i 177 farmere, der har fælles værdier, kultur og er fokuseret på specialkaffe. I november 2019 fik SanCoffee deres B Corp-certificering, og dette er kun et starten. De arbejder fokuseret på deres CO2-aftryk og inkluderer målene for bæredygtig udvikling i deres daglige arbejde.

 

CleverCoffee er certificeret B Corp
Som du måske allerede har læst, er vi B Corp certificeret. Denne certificering er i vores øjne den strengeste bæredygtigheds-certificering der findes. Vi er stolte af at støtte og samarbejde med andre B Corp-partnere og håber, at vores B Inspired Netværk er i stand til at inspirere virksomheder og mennesker omkring os til at tænke på hele forsyningskæden.

Med god smag i munden

En del af bevægelsen

Hos CleverCoffee er vi stolte af at være en del af B Corp-bevægelsen. Det er nemlig forbeholdt få, viljestærke virksomheder, der tør gå det ekstra skridt og lade bæredygtighed og ansvarlighed være grundelementer i deres forretning. Og som kunde hos os er du en det af bevægelsen!

Læs mere på B Corps hjemmeside
Image

Vil du have nyheder direkte i dit feed? Følg os på Instagram