Velkommen til vores nye hjemmeside og webshop. Skulle du opleve en fejl, så giv os endelig besked. Tak for din støtte!
For os er 'bæredygtighed' ikke et buzzword, men en levevej

Kaffe skal være transparent og bæredygtig

For at gøre vores tiltag så overskuelige som muligt, har vi samlet de vigtigste her i rammerne af FNs Verdensmål.

I vores arbejde med bæredygtighed og transparens, har vi udarbejdet vores første årlige Transparency Report. Rapporten gør det tydeligt, hvordan vi som virksomhed arbejder mod mere gennemsigtige priser og en mere fair industri.

Mål 1: Afskaf fattigdom

98% af al kaffe på verdensplan handles ud fra en børspris, der her i 2020 er på samme niveau som 1983. Det viser med al tydelighed, at en gennemsnitlig kaffebonde ikke kan leve af dén betaling, der modtages for de fantastiske råvarer. Én af måderne, vi som risteri kan gøre en forskel, er ved at sikre os, at kaffebonden får en betaling, der både dækker produktionsomkostningerne og giver en fair margin, der giver plads til udvikling.
Transparency Report
Image

Mål 8: Anstændige jobs og økonomisk vækst

Den direkte handel sikrer anstændige jobs og økonomisk vækst i hele værdikæden. Vi fokuserer på at skabe en stabil fremtid for de dygtige mennesker, der leverer den gode kaffe, vi er så stolte af at tilbyde til vores kunder. Vores samarbejdspartnere er valgt ud fra samme filosofi, så vi sikrer, at de også formidler fortællingerne om, hvordan vi sammen gør en ekstra indsats for at bedre både miljø og sociale vilkår ved farmene. Kun sådan sikrer vi en vedvarende produktion af specialkaffe.
Transparency Report
Image

Mål 12: Ansvarligt forbrug og produktion

Som producent er det naturligt for os at miljøet altid tænkes ind i vores arbejdsgang, og ansvarligt forbrug og produktion er derfor en integreret del af vores hverdag i risteriet og kaffebaren. Al vores strøm kommer fra bæredygtig vindenergi, vores vandanlæg til kaffebrygning er de mest miljøvenlige på markedet, kafferisteren er den mest miljøvenlige, der findes og vi benytter genanvendeligt emballage uden at kompromittere kvaliteten af vores kaffe.
Ny miljøvenlig kafferister
Image

Mål 17: Partnerskaber for handling

Fremdrift kommer, når virksomme mennesker samarbejder, og dette er grundstenen for vores udvikling. Vi samarbejder med kaffebonden, med vores importører og med vores kunder, men også med andre kafferisterier rundt om i verden. Det er også derfor, at vi har et noget anderledes Advisory Board end de fleste. Det et bestående af både en kaffefarmer, en influencer, en Food&Beverage Manager og en privat kunde. Kun med disse interessenter kan vi blive bedre og se udfordringerne fra alle vinkler.
Transparency Report
Image

Du kan læse meget mere i vores Transparency Report

Er du vores nye Head of Impact and Branding?

Du har:

  • Et par års erfaring med branding og kommunikation både online og offline
  • Et stort ønske om at arbejde med bæredygtighed på B Corp-niveau.
Læs hele opslaget her
Image

Følg os på Instagram