Vi har sagt det før.. og nu siger vi det igen;

VI ELSKER MISIONES – og derfor er det denne månedens kaffe i vores kaffeabonnement. Og hvorfor elsker vi så Misiones så højt, ville du nok spørge. Jo, ser du, det er af den simple årsag, at kvaliteten er i top – og det er ikke på bekostning af dårlige vilkår for hverken medarbejderne eller miljøet.

Vi har før skrevet om kaffefarmen i Colombia, om den fantastiske kaffe, de producerer og ikke mindst, hvad de gør for at optimere, udvikle og tilsikre gode forhold, men denne gang vil vi lige opridse 5 gode grunde til at elske kaffen (udover den fantastiske smag, selvfølgelig!

Hvorfor elsker vi kaffe fra Hacienda Misiones?

Her er fem gode (og uddybende) grunde:

1. Kaffen er forhandlet direkte med farmen

En direkte forhandling mellem en kaffefarm og et kafferisteri – er, som det står skrevet, direkte. Det betyder, at der ikke er nogen mellemled, og det skaber bedre vilkår for alle parter.

2. Kaffen er jo forhandlet direkte – så prisen for bønnen hænger faktisk sammen med kvaliteten

Når pris og kvalitet hænger sammen, betyder det, at kaffefarmen ikke er nødsaget til at gå på kompromis med hverken udstyr, sikkerhed eller levevilkår for at producere kaffen.

3. Pris og kvalitet hænger sammen – ”selvfølgelig” burde alles svar være hertil!

Når vi køber bønnerne fra Misiones til den ’rigtige’ pris opretholdes udviklingen på farmen – på den måde går kaffefarmens fremtidige produktion ikke i stå, fordi der ikke er penge i budgettet til at udvikle nye arbejdsgange, uddanne nye medarbejdere eller kvalitetssikre.

4. Så er der også det miljømæssige aspekt

Farmen er certificeret af 4C Association som en bæredygtig farm. Det er blandt andet fordi de to floder, der løber igennem Misiones bliver kontrolleret af farmen. Her kontrolleres vandet, som ledes ud til nabobyerne, og det sikrer en bedre vandkvalitet uden forurening.

5. Bæredygtig kaffe.. Hvad så med pesticider og sår’n?

Det er ret smart, fordi alle kaffetræerne er faktisk gødet naturligt – så ingen brug af pesticider. Farmen har sin egen ormefarm på 1000 kvadratmeter – også kaldet ’vermicompost’. Det gør altså kaffen helt pesticidfri.

Vi elsker Misiones

For at opsummere; vi elsker deres kaffe, vi elsker det stykke arbejde, de udfører og vi elsker, at der ikke bliver gået på kompromis med noget. Vores samarbejde med denne fantastiske kaffefarm er med til at gøre vores arbejde spændende og udfordrende.

Bæredygtighed handler ikke kun om, at kaffen skal have diverse certificeringer, men derimod også om, at alt, der omkranser produktionen, er bæredygtigt. Det hele skal kunne løbe rundt uden at gå på kompromis. Kompromisløshed er en vigtig faktor i både vores lille biks, men også for Hacienda Misiones!

Vi håber, at du kan lide kaffen – vi drikker den i hvert fald med god samvittighed!


Relaterede Indlæg